Sony nu mai vrea ca doar anumite branduri precum Asus sau Razer să ocupe acest spațiu și vine cu propria ofertă de căști și monitoare de gaming pentru PC, dar și pentru Playstation 5.

Sony Inzone H9, H7 și H3

Cele trei modele de căști de gaming se numesc Inzone H9, Inzone H7 și Inzone H3, ce vin pe trei paliere de preț și, în ochii mei, au un design inspirat de PlayStation 5 cu alb și negru.

Inzone H9 este cel mai performant model al gamei. Aceasta este o pereche de căști wireless ce se poate conecta la dispozitive printr-un dongle USB de 2,4 Ghz sau prin bluetooth, are anulare activă a zgomotului de fundal și un mod ambiental pentru momentele când vrei să-l auzi pe cel de lângă tine.

Pentru toate perechile de căști Sony mizează pe tehnologia surround 360 spatial sound pentru o experiență mai imersivă în gaming și pentru a obține un avantaj competitiv în jocurile de tip shooter. La fel ca și în cazul 360 spatial sound de pe căștile wireless ale Sony, și aici vei putea fotografia urechile pentru ca sistemul să-ți ofere o experiență de sunet 360 personalizată.

Modelul H7 este tot wireless, însă nu are ANC, iar modelul H3 este cu fir. H9 se mai diferențiază prin faptul că are iluminare RGB și cupele sunt realizate din material de piele, precum cel regăsit pe căștile WH-1000XM5, iar cupele modelelor H7 și H3 sunt realizate dintr-un material „smooth nylon”. Autonomia pentru H9 este calculată la 32 de ore fără ANC, în timp ce modelul H7 ajunge la 40 de ore.

Bineînțeles, toate căștile au microfoane pentru o redare clară a vocii în timpul meciurilor.

Sony Inzone H9 va avea un preț recomandat de 300 de euro, H7 se vinde cu 250 de euro și H3 cu 100 de euro.

Sony Inzone M9 și Inzone M3

Acestea sunt modele de monitoare pe care japonezii le pregătesc pentru gameri. Modelul M9 este cel de top și vine cu un panel IPS cu o rezoluție 4K și o rată de refresh de 144 Hz. Modelul M3 este tot IPS dar cu o rezoluție FHD și o rată de refresh de 240 Hz. Ambele monitoare au o diagonală de 27 de inci.

Ambele sunt LED Full Array cu 96 de zone de Local Dimming pentru un contrast mai bun și un timp de răspuns de 1 ms de la gri la gri. Monitorul M9 are o luminozitate de 600 de niți și este certificat HDR600, în timp ce modelul M3 are o luminozitate de 400 de niți. De asemenea, modelul de top oferă o acoperire de 95% a gamutului de culoare DCI-P3, ceea ce înseamnă că s-ar preta bine și pentru filme sau editare foto/video.

Ambele modele au rată de refresh variabilă și suport G-Sync. Pot fi conectate la PC și PS5 prin DisplayPort, HDMI sau USB-C. Acestea sunt certificate „perfect for PS5” cu funcții precum auto HDR tone mapping și auto genre pictore mode, funcții prezente și pe televizoarele Sony Bravia.

Sony Inzone M9 se va lansa în această vară și avea un preț recomandat de 1099 de euro, iar Inzone M3 se va lansa în toamnă, iar acesta nu are un preț anunțat oficial.