O nouă experiență interactivă, pe data de 24 martie, la Verde Stop, unde va avea loc cea de-a treia ediție a evenimentului care transpune lucrările de artă în realitate virtuală.

Proiectul One Night Gallery reprezintă o inovație pentru peisajul galeriilor de artă din România pentru că oferă o nouă dimensiune artei contemporane, aducând piesele expuse mai aproape de public, prin intermediul tehnologiei VR.

Astfel, în cadrul fiecărei ediții One Night Gallery, artiștii vin în fața publicului cu o sesiune de Live VR Art. Aceste lucrări oferă posibilitatea publicului de a le explora. În plus, vizitatorii pot să își creeze propriul univers, folosind tehnologia.

Noua ediție One Night Gallery îi prezintă pe artiștii contemporani Sweet Damage Crew, ce vor expune 37 de canvasuri, semnate de Pandele, Recis și Lost Optics. Expoziția va fi completată de o reprezentație live în VR, prin intermediul căreia vizitatorii se vor bucura de cea de-a treia dimensiune a artei stradale.

La cea de-a treia ediție va fi integrată și componenta de realitatea augmentată prin ArtiVive, o aplicație în care se poate încărca fotografia unei lucrări și un film cu care să augmenteze această imagine. În cadrul One Night Gallery inivitații vor putea scana lucrările și vor vedea procesul creativ într-un video time lapse.

Sweet Damage Crew reunește șapte artiști contemporani, ale căror lucrări pot fi recunoscute în București, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara, precum și alte orașe. Lucrările monumentale ale artiștilor ce fac parte din Sweet Damage Crew au devenit emblematice pentru arta urbană. Echipa inițială a fost creată în 2010 de patru grafferi, Biex, Recis, Lost.Optics și Cage, iar pe parcurs s-au alăturat Pandele, Boeme și Shatran.

De-a lungul timpului, lucrările lor au primit recunoașterea criticilor și numeroase premii, precum locul I în cadrul Write 4 Gold Romania 2006, locul I în cadrul Street Heroes 2010, locul I în cadrul I Love Festival 2011, precum și locul I în cadrul Portul Constanta - Street Art Contest 2014.