Tehnologiile OpenAI, ce stau inclusiv la baza ChatGPT, implementate în LIVRESQ, vor ajuta designerii instrucționali și profesorii să dezvolte cursuri e-learning și lecții interactive, mult mai ușor și mai repede, eliminând substanțial din munca repetitivă și accelerând procesul de dezvoltare. Noile funcționalități îmbunătățite cu inteligență artificială vor fi lansate în al doilea trimestru al anului 2023.

Ca parte a beneficiilor din program, Ascendia va primi acces gratuit la echipa OpenAI pentru a dezvolta integrările pentru LIVRESQ.

“Este natural ca această nouă tehnologie să fie folosită și pentru crearea de conținut educațional, în toate formele și pentru toate categoriile de vârstă. Obiectivul nostru este să oferim, prin LIVRESQ, unelte relevante, adaptate prezentului, pentru piața de e-learning națională și internațională.” a declarat Alex Mălureanu, Cofondator & CMO Ascendia S.A.

Microsoft for Startups Founders Hub este un program dedicat start-up-urilor inovatoare, care oferă acces la tehnologii și expertiză Microsoft, precum și la o rețea globală de parteneri și investitori.

LIVRESQ, produsul companiei, este în prezent cel mai folosit editor de cursuri online și lecții interactive din România, cu peste 33.000 de creatori din 6380+ instituții și companii. LIVRESQ este de asemenea implicat în dezvoltarea de conținut educațional pentru proiectul național EduLib, una dintre cele mai importante inițiative pentru revoluționarea învățământului românesc din ultimii ani, un proiect de peste 40 mil. EUR aflat în dezvoltare.

Aceste noi integrări AI ce vor fi lansate pentru LIVRESQ reprezintă un pas important în consolidarea poziției Ascendia ca unul din liderii pieței de e-learning.