Ediția din 2022 a Dev.Play este una hibridă, evenimentul având loc fizic, la hub-ul cultural Point (str. Eremia Grigorescu nr.10) și online, pe 24 și 25 octombrie 2022, în urma înregistrării pe www.dev-play.ro.

Evenimentul aduce în fața dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor și profesioniștilor peste 30 de nume importante din industria locală și internațională.

O secțiune specială a acestei ediții va cuprinde mai multe prezentări și sesiuni pe teme legale.

Patrick Sweeney, unul din cei mai renumiți avocați internaționali din industria jocurilor video, va fi prezent pentru a discuta subiecte importante pentru studiourile dezvoltatoare de jocuri: IP, contracte, negocieri si Mergers&Acquisitions.

Sweeney și echipa lui vor oferi sesiuni zilnice de Q&A, la care vor putea lua parte toți participanții Dev.Play, precum și sesiuni one-to-one cu dezvoltatorii indie care au nevoie de astfel de sfaturi specializate.

Sweeney are o experiență de 25 de ani în industrie, a fost implicat pe partea legală la lansarea a peste 1000 de jocuri pe toate platformele și a avut peste 400 de clienți din 30 de țări diferite.

În cadrul sesiunilor de Q&A, vor participa și avocați din cadrul firmei de avocatură Stratulat Albulescu, care vor prezenta câteva aspecte juridice de interes pentru antreprenorii din industria jocurilor video.

“După o perioadă de doi ani în care Dev.Play s-a desfășurat exclusiv online, revenim cu o ediție ce în sfârșit ne oferă șansa să ne revedem față în față. Este important pentru noi să continuăm să oferim sprijin dezvoltatorilor locali, fie că vorbim de oportunități de promovare în online precum Indie Festival sau promovarea pe prima pagină a platformei Steam, ajutor specializat precum cel din cadrul clinicii legale de anul acesta, sau pur și simplu networking-ul din offline ce ne-a lipsit în acești ultimi doi ani,” a declarat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play și președintele RGDA.

Printre speakerii care vor urca pe scena Dev.Play 2022 se numără Krzysztof Pachulski, Evangelist la Epic Games, care va prezenta publicului posibilitățile multiple de personalizare pe care noua versiune a Unreal Engine le oferă, Adrian Lăscăteu, Game Manager la Gameloft România, ce va prezenta povestea de succes a jocului Sniper Fury și provocările pe care le implică crearea de conținut divers pentru un live game, iar Milica Todorovic, Associate Producer la Ubisoft, va arăta cât de diferite sunt etapele de producție ale unui joc AAA.

Pe 24 octombrie, Indie Festival se întoarce în programul Dev.Play: un maraton de 10 ore în cadrul căruia pasionații de jocuri video vor putea urmări secvențe și gameplay-uri din cele mai bune jocuri independente dezvoltate în Estul Europei ce urmează să fie lansate sau au fost lansate in ultimul an.

Show-ul va fi prezentat de unii din cei mai cunoscuți creatori de conținut de gaming din România și Bulgaria si va putea fi urmărit în întreaga lume live pe canalele de streaming ale acestora și pe Steam.

Festivalul va include jocuri ca:Bear and Breakfast, dezvoltat de Gummy Cat Studio, dar și Trinity Fusion, dezvoltat de Angry Mob Games, cei care s-au remarcat acum câțiva ani cu Brawlout. Indie Festival de la ediția Dev.Play 2021 a fost urmărit online de peste 300.000 de vizitatori unici.

Ca si la ultimele ediții, Dev.Play oferă vizibilitate pentru jocurile românești și est-europene pe platforma Steam. În prima zi a evenimentului, 40 jocuri video dezvoltate în România și în țările din Estul Europei vor fi promovate pe prima pagină a platformei Steam milioanelor de utilizatori din întreaga lume. Jocurile românești și est-europene vor beneficia de reduceri de până la 70%.

Bilete și mai multe informații despre acțiunile din cadrul Dev.Play pot fi găsite pe https://dev-play.ro/.