Seria ROG Phone 5 este bazată pe platforma de top Qualcomm Snapdragon 888 5G, ce dispune de comunicații 5G avansate și funcțiile premium Qualcomm Snapdragon Elite Gaming. Seria ROG Phone 5 este echipată cu un ecran certificat AMOLED HDR10+ de 144 Hz / 1 ms, construit de Samsung, cu o rată de eșantionare tactilă de 300 Hz, un vârf al industriei, și o latență tactilă ultra-redusă de 24,3 ms. Gamerii se pot juca mai mult cu seria ROG Phone 5 datorită bateriei mari, de 6000 mAh. Telefoanele vin cu un adaptor HyperCharge de 65 de wați.

Seria ROG Phone 5 continuă filosofia de design ROG, construită pentru gameri cu ROG Vision, un afișaj matricial nou, amplasat pe spate - disponibil exclusiv pe ROG Phone 5 Pro și ROG Phone 5 Ultimate - care prezintă animații ușor de personalizat ca răspuns la o varietate de evenimente din joc și din sistem. Telefonul beneficiază de îmbunătățiri importante ale sistemului de control AirTrigger 5, iar puternicul sistem audio Game FX a fost revizuit pentru a oferi un sunet și mai captivant.

Pentru a livra performanțe de top susținute, sistemul de răcire GameCool 5 al seriei ROG Phone 5 are o structură termică optimă, dispunând de centrarea procesorului, cu bateria împărțită în două unități, câte una situată pe fiecare parte a procesorului. Acest lucru asigură transferul simultan al căldurii generate de procesor pe toate marginile și colțurile carcasei, pentru o eficiență termică mai mare. Camera de vapori 3D remodelată și foițele de grafit extinse ajută la răspândirea uniformă a căldurii de-a lungul dispozitivului, pentru a reduce acumularea de căldură în zona de mijloc.

Complet restructurat, AeroActive Cooler 5 absoarbe și expulzează o cantitate incredibilă de aer direct din centrul telefonului - acolo unde este procesorul - conducând la o scădere de 10°C a temperaturii acestuia. În plus, ROG Phone 5 Ultimate este primul smartphone din lume care folosește 18GB de memorie RAM LPDDR5.

ROG Phone 5 Ultimate și ROG Phone 5 Pro vor scoate în evidență jucătorii cu exclusivul ROG Vision, un afișaj nou, matricial, amplasat pe partea din spate, care nu a mai fost văzut niciodată pe telefon. ROG Phone 5 Pro are un ecran color ROG Vision, în timp ce ROG Phone 5 Ultimate are o versiune monocromă. ROG Vision poate afișa o varietate de animații interesante care arată dacă telefonul se încarcă, dacă există un apel primit, dacă modul X este activat și multe altele. Utilizatorii pot crea chiar animații personalizate pentru a-și face telefonul și mai personal.

ROG Phone 5 Pro și ROG Phone 5 Ultimate dispun suplimentar de senzori tactili ascunși pe capacul din spate, care oferă funcțiile L2 / R2, la fel ca un controler de consolă de jocuri. Acestea funcționează, de asemenea, împreună cu senzorii cu ultrasunete, butoanele AeroActive Cooler 5 și comenzile de mișcare, pentru a oferi un control complet și o experiență totală de joc. Sistemul audio GameFX al seriei ROG Phone 5 încorporează acum difuzoare duale simetrice cu șapte magneți, pentru efecte sonore stereo cu adevărat echilibrate. Optimizată în colaborare cu specialistul audio Dirac, calitatea sunetului generat va capta simțurile utilizatorului și le va duce într-o lume diferită.

Există, de asemenea, un conector pentru căști de 3,5 mm și un DAC ESS de înaltă calitate pentru procesarea audio fără pierderi. Aplicația de reglare AudioWizard a fost, de asemenea, complet regândită pentru a optimiza sunetul pentru diferite stiluri, inclusiv setările pentru jocuri, cinema și muzică.