Flow X13 are un design convertibil cu o balama 360°, care le permite utilizatorilor să apeleze la diferitele moduri pentru sarcini variate. Aceste poziții oferă ventilatoarelor un acces mai liber la fluxul de aer, scăzând temperaturile cu până la 8 grade. Ceea ce înseamnă că ai o experiență de gaming mai bună atunci când te joci cu un controller. Carcasa de 13 inchi este subțire și ușoară, având o grosime de 15,8 mm și o greutate de 1,3 kg.

Alegerea dintre două opțiuni de ecran 16:10 oferă fie o rată de reîmprospătare de 120Hz, fie o rezoluție Ultra HD 4K cu detalii mai bogate.

Procesoarele ce se află în interior acestor modele de laptop urcă în gamă până la AMD Ryzen 9 5980HS cu 8 nuclee și 16 fire de execuție furnizează performanțele necesare pentru sarcini de lucru solicitante. Procesoarele mobile din seria Ryzen 5000 dispun de o nouă arhitectură Zen 3, susținută de o memorie cache mare de până la 20 MB. Denumirea HS indică cipurile care au o anvelopă de putere de 35W reglată pentru carcase ultrasubțiri, dar care sunt capabile să se scaleze până la 54W atunci când spațiul termic și de putere permite.

O ediție specială Flow X13 Supernova va fi disponibilă cu Ryzen 9 5980HS de vârf, care se ridică la 4,8 GHz pe un singur nucleu. Până la 32 GB de memorie oferă multitasking fluid. Flow X13 folosește memorie RAM LPDDR4X-4266, care consumă cu 50% mai puțină energie și generează mai puțină căldură decât memoria DDR4 obișnuită. Memoria LPDDR4X ocupă, de asemenea, o suprafață cu 46% mai mică pe placa de bază, datorită cipurilor mai mici și a traseelor simplificate, lăsând mai mult spațiu pentru un procesor și accelerator video puternic. Un SSD PCIe oferă performanțe ridicate și o capacitate de până la 1 TB, oferindu-le utilizatorilor spațiu de stocare amplu.

Flow X13 încorporează un accelerator grafic GeForce GTX 1650 capabil să atingă viteze de până la 1255 MHz la 35W în modul Turbo cu ROG Boost, cu capacitatea de a absorbi încă 5W prin Dynamic Boost, oferind performanțe puternice în cele mai recente jocuri. Pentru un plus de performanță vei putea atașa o placă grafică externă RTX 3080.

ROG XG Mobile introduce un design fluid, care oferă un nou mod inovator de a aduce performanțele de gaming, de nivel desktop, într-o formă ultraportabilă. Cântărind numai 1 kg și măsurând 155 mm (A) x 208 mm (L) x 29 mm (Î), XG Mobile are 6% din mărimea unui eGPU tipic, în ciuda faptului că dispune de un accelerator grafic GeForce RTX 3080, tactat până la 1810 MHz, la 150 W cu ROG Boost.

XG Mobile se conectează direct la CPU cu o interfață PCIe 3.0 x8 personalizată, care este mai rapidă decât Thunderbolt 4. Interfața cu lățimea de bandă de 63Gbps dedicată exclusiv graficii, generează o performanță semnificativ mai mare decât alternativele eGPU. O conexiune USB 3.2 Gen 2, separată, adaugă 10 Gbps doar pentru I/O și ambele au un cablu de 41 cm. Conexiunea USB domină hub-ul multi-port al XG Mobile, care are patru porturi USB tip A 3.2 Gen 1, un slot pentru card SD de dimensiuni mari și un port Gigabit Ethernet. Ieșirile DisplayPort 1.4 și HDMI 2.0a se conectează direct la un accelerator extern. Un adaptor de alimentare integrat de 280 W alimentează simultan XG Mobile și laptopul, astfel încât utilizatorii nu trebuie să poarte cu ei un alt alimentator voluminos.

Bateria ce alimentează Flow X13 areo autonomie de până la 10 ore în redarea video. Suportul pentru încărcarea Tip C le permite utilizatorilor să completeze energia din bateria de la diverse adaptoare portabile, oferind mai mult timp departe de priză. Adaptorul tip C, de 100W, al modelului Flow X13 măsoară doar 75 x 75 x 28,8 mm și cântărește numai 300 g, ceea ce îl face mult mai mic decât adaptoarele de putere necesare laptopurilor de gaming. Datorită tehnologiei fast-charging, bateria poate fi încărcată de la 0% la 50% în numai 30 de minute.