ROG Zephyrus Duo 15 SE pune același ecran secundar ScreenPad Plus pe o platformă care se înclină sporind confortul și utilitatea în vreme ce deschide și un spațiu mai mare de admisie a aerului, care îmbunătățește fluxul de aer pentru sistemul de răcire. Atunci când laptopul este deschis, ROG ScreenPad Plus se ridică la un unghi de 13° pentru vizualizarea și interacționarea facilă cu ecranul tactil. Această mișcare este fluidă și atent sincronizată prin intermediul unei balamale personalizate, care înclină carcasa în vreme ce ridică ecranele.

La 14,1 inchi, acesta este cel mai mare ecran secundar disponibil într-un laptop de gaming aflat în producție de serie. ROG ScreenPad Plus funcționează, de asemenea, cu multe instrumente și aplicații care îmbunătățesc intuitiv munca și divertismentul de zi cu cu zi. Având în vedere acest lucru, carcasa laptop-ului are o grosime de doar 20,9 mm și cântărește numai 2,4 kg.

Zephyrus Duo 15 SE și-a dus ecranul principal într-o nouă eră Ultra HD, cu un panou 4K cu rata de reîmprospătare de 120 Hz și un timp de răspuns din clasa esports, de 3 ms gri-la-gri. Cu o acoperire completă a largului spațiu de culoare Adobe RGB. Pentru jocurile cu ritm rapid, Duo este disponibil, de asemenea, cu un ecran Full HD cu o rată de reîmprospătare de 300 Hz și un timp de răspuns de 3 ms.

ROG ScreenPad Plus vine cu două rezoluții pentru a se potrivi cu ecranele principale. O opțiune 4K afișează texte și linii excepțional de clare la 3.840 x 1.100 pixeli, în vreme ce o alternativă de 1.920 x 550 pixeli se potrivește bine cu opțiunea Full HD pentru ecranul principal. Ambele utilizează tehnologie de nivel IPS și rate de reîmprospătare de 60 Hz.

Acest model vine echipat cu un procesor mobil AMD Ryzen 9 5900HX cu 8 nuclee și 16 fire de execuție. Este proiectat să livreze o experiență mai captivantă a jocurilor pe laptop și poate procesa sarcini de lucru serioase, precum randarea 3D, crearea de conținut și multitasking intensiv. Ryzen 9 5900HX scalează până la 50 W de putere susținută atunci când GPU-ul este activ și 90 W de unul singur, aproape dublând wattajul tipic pentru această clasă de procesoare. Activând automat modul de operare Turbo, frecvența de ceas a procesorului crește cu 200 MHz, împingând și mai departe performanțele.

SSD-urile duale NVM Express PCIe x4 SSD rulează în RAID 0 pentru a oferi până la 2 TB de stocare pentru o bibliotecă masivă de jocuri și un portofoliu profesional. CPU-ul Ryzen permite ambelor drive-uri să se conecteze direct la procesor fără să partajeze lățimea de bandă, permițând rate de transfer excepționale, de până la 7000 MB/s. Cu până la 32 GB de memorie combinată integrată și SO-DIMM, ai la dispoziție mult RAM DDR4-3200 pentru multitasking pe mai multe ecrane.

Pe partea video, vorbim de un GPU pentru laptop care poate merge până la GeForce RTX 3080. La fel ca restul seriei GeForce 30, acest GPU se bazează pe o nouă arhitectură NVIDIA Ampere, cu nuclee CUDA actualizate pentru shading programabil, nuclee RT îmbunătățite pentru ray tracing în timp real, precum și nuclee Tensor îmbunătățite pentru accelerarea AI.

Conectivitatea extinsă îi permite lui Zephyrus Duo 15 SE să funcționeze drept stație de luptă completă sau drept stație de lucru serioasă. Portul USB 3.2 Gen 2 suportă DisplayPort™ 1.4 pentru monitoare desktop, iar o ieșire HDMI 2.0b poate conecta laptopul la un monitor 4K sau un televizor la 60 Hz. Trei porturi USB Type-A permit conectarea de periferice adiționale, inclusiv un mouse, un gamepad și echipament VR. ROG a adăugat, de asemenea, un cititor ultra-rapid microSD 4.0, capabil de viteze de până la 312 MB/s.