Gama Asus include noul ExpertBook B9 (B9400CBA), cel mai ușor laptop business de 14 inchi din lume; ExpertBook B7 Flip (B7402FBA), cel mai recent laptop 5G Flip de 14 inchi din serie, precum și ExpertBook B3 Detachable (B3000), primul notebook cu tastatură detașabilă din seria Expert, care poate fi utilizat în orientare „vedere” sau „portret”.

ExpertBook B9 (B9400CBA) este un laptop ultra-portabil puternic, permițând lucrul mobil fără efort și colaborarea neîntreruptă în echipe. Carcasa ușoară din aliaj de magneziu cântărește doar 880 de grame. Capacul din magneziu-litiu și construcția întărită îi permit laptopului să treacă testele de rezistență ale standardelor de nivel militar, precum și testele stricte ASUS pentru asigurarea calității.

În ciuda profilului subțire, ExpertBook B9 poate oferi o autonomie de până la 16 ore. Laptopul este certificat EPEAT Gold și beneficiază de ambalaje realizate în mod sustenabil.

ExpertBook B7 Flip (B7402FBA) este instrumentul suprem pentru lucrul mobil și flexibil și suport Intel vPro. Cu o autonomie a bateriei de până la 11 ore și conexiune opțională 5G, ExpertBook B7 Flip le permite companiilor să lucreze de oriunde și în orice mod doresc, bazându-se pe o rețea personală securizată de mare viteză, pentru a reduce întreruperile și riscurile asociate utilizării hotspot-urilor WiFi publice.

Design-ul lui ExpertBook B7 Flip se bazează pe un aliaj de magneziu și aluminiu, laptopul fiind ușor și subțire, dar durabil. Balamaua ErgoLift îi permite ecranului să se rotească la 360 de grade, astfel încât poate fi folosit în configurație tradițională de laptop, ca o tabletă sau orice altceva între acestea. Balamaua este testată pentru mai mult de 30.000 de cicluri de deschidere/închidere.

Laptopul dispune de un ecran tactil 16:10, stylus ASUS magnetic, tastatură numerică virtuală ASUS NumberPad, autentificare biometrică, inclusiv autentificare facială și senzor de amprentă digitală, și modul ASUS PrivateView - care estompează vizibilitatea ecranului la un unghi de vizualizare de 45°. Laptopul dispune de o conectivitate I/O cuprinzătoare, având inclusiv suport pentru conectarea a până la trei ecrane externe.

Designul cu dublă orientare al lui ExpertBook B3 Detachable , cu un ExpertStand din țesătură și tastatura detașabilă ExpertBoard cu conectare rapidă, se potrivesc multiplelor moduri de lucru, de oriunde, permițându-le utilizatorilor să treacă de la configurația orizontală la cea verticală în câteva secunde și de la tabletă la laptop.

ExpertBook B3 Detachable este primul laptop cu sistem de operare Windows bazat pe o platformă Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2, cu un stylus cu încărcare rapidă integrat. Pentru videoconferințe, ExpertBook B3 Detachable include tehnologia de atenuare a zgomotului de fond pe două căi, ASUS Two-Way AI Noise-Cancelation, o cameră frontală de 5MP cu tehnologie de reducere a zgomotului 3D (3DNR) și una cu senzor de 13MP orientată către interlocutori, care elimină până la 94% din zgomotul aleatoriu care afectează în mod natural orice cameră, mai ales în condiții de lumină scăzută.