Ambele portabile dispun de primul panou din lume la 144 Hz, cu ramă subțire și timp de răspuns de 3 ms gri-la-gri (GTG), tastatură de gaming HyperStrike Pro și tehnologie HyperCool Pro pentru răcirea procesorului și a acceleratorului grafic.

Ecran

Pentru un avantaj maxim în jocurile rapide, Strix SCAR II și Hero II dispun de primul panou de 144 Hz, cu ramă subțire și timp de răspuns GTG de 3 ms. Ambele laptopuri sunt cu 2,33 cm mai înguste decât modelele precedente, fără a sacrifica din suprafața ecranului. Noile modele sunt mai ușoare, având o greutate de 2,4 Kg pentru gamingul în deplasare. Un cadru de cauciuc încercuiește ecranul pentru a-l proteja de șocuri atunci când închideți laptopul.

Specificații tehnice

Noile laptopuri de gaming Strix au la bază procesoarele Intel Core i7-8750H din generația a opta, cu 32 GB de memorie RAM și acceleratoarele grafice NVIDIA GeForce GTX 1060 sau GTX 1070. Stocarea poate fi aleasă inclusiv cu SSD-uri M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 de până la 512 GB sau hard disk-uri SSHD Seagate FireCuda de 1TB. Procesorul este cu 23% mai puternic decât generația precedentă.

Tehnologiile Intel Speed Shift și Turbo Boost împing vitezele procesorului până la 4 GHz (pe patru nuclee), respectiv la 3,9GHz (pe șase nuclee). Intel Hyper-Threading abordează până la 12 fire de execuție pentru rezolvarea fiecărui task în mod rapid și eficient, incluzând simultan gaming, înregistrare și streaming. Alături de acestea există până la 32 GB memorie RAM DDR4 la 2.666 MHz, în configurație dual-channel, pentru viteze rapide de procesare și un consum redus de energie.

SSD-urile M.2 NVMe PCIe 3.0x4 de 512 GB oferă o lățime de bandă potențială de până la 32 Gbps, totul fiind rapid și fluid. Atunci când este utilizat ca stocare primară sau ca suport secundar pentru SSD, hard disk-ul SSHD FireCuda la 5.400 rpm încarcă jocurile de două ori mai rapid ca HDD-urile de 1TB la 7.200 rpm și este, de asemenea, mai silențios. SSHD ia în considerare cele mai accesate fișiere și le stochează în memoria flash pentru un acces mai rapid.

Accesorii

Atât Strix SCAR II cât și Hero II beneficiază de o tastatură de gaming, cu tehnologie HyperStrike Pro pentru control și comenzii decisive. Tastatura are formatul inspirat de variantele desktop și include patru taste rapide, iluminat RGB pe patru zone, compatibil Aura Sync și taste ergonomice cu o curbură adâncă de 0,25mm.

Tehnologia ROG Overstroke activează mai devreme apăsarea tastei și are o cursă mai lungă pentru un control rapid, precis și fără efort. Tastatura are grupul de taste WASD iluminat (pentru SCAR II) sau QWER (pentru Hero II) cu taste transparente și tehnologie N-key.

SCAR II și Hero II sunt primele laptopuri de gaming din lume ce dispun de antene Wi-Fi multiple pentru un gaming online mai stabil. Tehnologia patentată ROG RangeBoost utilizează o combinație de patru antene, localizate în spatele și în fața laptopului, cu un algoritm unic care scanează în mod constant pentru a acoperi punctele moarte, rezultând o arie de acoperire cu 30% mai largă față de configurația cu două antene.

Cel mai recent standard Wi-Fi 802.11ac Wave 2 furnizează viteze de până la 1.7Gbps.

Răcire extremă

Sistemul termic HyperCool Pro furnizează răcirea performantă necesară pentru a obține tot ce-i mai bun de la procesor și acceleratorul grafic. O placă de răcire extinsă absoarbe căldura și o distribuie uniform pentru a evita reducerea termică și pentru a păstra componentele de alimentare ale chipsetului sub 90 de grade Celsius.

HyperCool Pro încorporează sistemul patentat Anti-Dust Cooling (ADC) care utilizează forța centrifugală pentru a expulza particulele de praf în exteriorul carcasei. Acest lucru previne acumulările pe lamelele radiatoarelor și asigură o experiență de gaming stabilă. Zgomotul este diminuat odată ce ventilatoarele nu mai sunt foarte solicitate.

Lamele mai subțiri cresc suprafața pentru disiparea căldurii cu până la 10% și reduc rezistența aerului cu 7%. Aplicația Overboost, accesibilă prin apăsarea combinației de taste FN+F5 sau prin tasta rapidă Gaming Center, poate fi utilizată pentru a selecta trei setări diferite pentru ventilatoare.

Fan Overboost furnizează cele mai rapide viteze pentru ventilatoare pentru a exploata în întregime puterea laptopurilor Strix SCAR II și Hero II în timpul sesiunilor intense de gaming. Modul silențios reduce viteza ventilatoarelor și puterea consumată pentru sarcinile mai puțin solicitante. Un mod echilibrat oferă performanță stabilă pentru ventilatoare și un nivel de zgomot moderat.

Sunet

Ambele laptopuri oferă sunet mai clar, mai puternic și mai precis prin intermediul unor difuzoare laterale. Tehnologiile de amplificare inteligentă monitorizează ieșirea audio și fac ajustări în timp real, având o emisie de până la 200% mai puternică decât înainte, cu o creștere a plajei dinamice și a basului.

Sonic Studio III furnizează sunet de calitate în jocuri, sunet surround pentru căști, precum și streaming și înregistrare audio îmbunătățite pentru captarea perfectă a vocii și reducerea zgomotului.