Cele două telefoane sunt echipate cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2 cu o frecvență de până la 3,2 Ghz, 16 GB RAM și un spațiu de stocare de până la 512 GB UFS 4.0, ce este de 2 ori mai rapidă decât UFS 3.0.

La nivel de componente, și alte telefoane flagship au tot Snapdragon 8 Gen 2, de exemplu, însă datorită modului software X-Mode, telefonul este capabil să stoarcă mai multă performanță din aceste componente și, potrivit Asus, în testele Antutu și Geekbench 6 ROG Phone 7 este mai performant decât Xiaomi 13 Pro (4,5%) sau S23 Ultra (11,2%).

Însă acest plus de performanță se datorează și sistemului de răcire pe care Asus la îmbunătățit cu o nouă structură a camerei de vapori care disipează căldura de 2,1 ori mai rapid. Astfel cu X Mode activat, telefonul promite o performanță fluidă de 60 de FPS timp de 30 de minute în Genshin Impact cu o temperatură maximă la exterior de 42,8 grade. S23 Ultra este puțin mai rece, dar are o medie de 51,9 de FPS, iar Xiaomi 13 Pro se apropie cu 58,9 FPS, însă temperatura ajunge la 44 de grade celsius.

De asemenea, ROG Phone 7 va fi un telefon ce suportă ray tracing la nivel de hardware. Însă deocamdată nu sunt jocuri mobile care să folosească tehnologia.

Ecran, difuzoare și autonomie - ROG 7

Experiența audio a fost îmbunătățită cu difuzoare mai mari și cu un volum mai ridicat. De asemenea, ROG Phone 7 are încontinuare mufă de căști de 3,5 mm și acum suportă Hi-Res Audio și aptX Lossless audio pentru sunet mai bun în căști.

Ecranul este de 6,7 inci cu o luminozitate maximă de 1500 de niți, o rată de refresh de 165 de Hz, 23 ms lanteță la atingere și acoperă 111% din gamutul de culoare DCI-P3. Acesta e protejat de sticlă Gorilla Glass Victus.La fel ca și modelele anterioare, ROG Phone 7 are butoane sensibile la atingere pe lateral pentru o experiență de gaming mai bună. Acestea pot fi folosite în mai multe moduri în funcție de preferințele gamerilor.

Pentru ca sesiunile de gaming să fie cât mai lungi, Asus implementează o baterie de 6000 mAh ce se încarcă rapid la 65 de wați și telefonul vine și cu Wi-Fi 7.

Nu putea fi un ROG Phone fără accesoriile specifice. Și anul acest avem un cooler extern, însă acum a primit un upgrade foarte cool. Asus a implementat un subwoofer care aduce un bas mai puternic experienței de gaming sau de vizionare de filme. Bineînțeles, reduce și temperatura dispozitivului.

Camera foto a primit un upgrade, iar cea principală este un senzor Sony IMX766 de 50 MP cu o calitate mai bună pentru zoom. Camera de selfie a fost schimbată cu una de 32 MP. Pe spate mai este o a doua cameră ultrawide, ce are și capabilități macro.

ROG 7 Ultimate

Există și o versiune Ultimate pentru cei care-și doresc și mai mult. Acest telefon are aceleași componente ca ROG 7, dar are în plus un ecran mic pe spate pe care poți afișa diferite informații, dar mai importat, are un aeroactive portal care se deschide atunci când este atașat coolerul extern și astfel răcește și mai bine dispozitivul. Acesta are un motor și Asus garantează pentru 40.000 de deschideri și închideri. Vestea bună este că dispozitivul rămâne în continuare IPX4, ceea ce înseamnă că este protejat de stropiri.

ROG 7 Ultimate cu coolerul activate a obținut 60,9 FPS într-un test de 60 de minute în Genshin Impact cu o temperatură maximă de 36,5 grade celsius.

Singurul punct negativ de la această lansare este că ROG Phone 7 va primi doar 2 actualizări de sistem și 4 ani de actualizări de securitate, asta în condițiile în care competiția a trecut la 3 sau 4 ani de actualizări de sistem și 5 ani de actualizări de securitate.