Astfel telefoanele Asus vor fi primele care vor fi dotate cu acest noi procesor de la Qualcomm, ce va funcționa la o frecvență maximă de 3,2 GHz și este cu 10% mai performant decât Snapdragon 8 Gen 1 și cu 30% mai eficient energetic. ROG Phone 6 Pro va fi disponibil cu până la 18 GB RAM și 512 GB stocare UFS 3.1.

Telefoanele ROG au fost tot timpul făcute pentru gaming mobile, iar ROG Phone 6 și 6 Pro nu sunt o excepție. Astfel Asus promite o experiență bună de 59,4 FPS în Genshin Impact, un joc mobile cu o grafică complexă, chiar și după 30 de minute și o temperatură maximă de 44,2 grade Celsius.

Asus a comparat performanța cu rivalii de la Samsung, Xiaomi sau Apple și telefonul lor obține o performanță mai bună pentru mai mult timp și o temperatură mai scăzută.

Foarte multe telefoane cu specificații bune sunt capabile să ruleze jocuri complexe precum Genshin Impact, însă multe renunță la performanță pe măsură ce procesorul se încinge. Asus ne promite o experiență de gaming mai bună și apelează la anii de producție de PC-uri pentru a realiza un sistem de răcire complex și eficient pentru ROG Phone 6 și 6 Pro.

Procesoarele sunt amplasate în mijlocul telefonului astfel încât punctul cel mai fierbinte să fie departe de degetele utilizatorului. De asemenea, anul acesta sunt folosite două foi de grafit cu 85% mai mari decât cele de anul trecut și o cameră de vapori cu 30% mai mare. În plus, este folosită o nouă substanță de răcire și astfel sistemul de răcire scade temperatura cu 10 grade celsius și cu 25 de grade Celsius mai puțin la suprafața telefonului.

Dacă asta nu este suficient, Asus, la fel ca și în trecut, lansează un cooler extern ce poate fi folosit în trei moduri: fără alimentare, cu alimentare de la smartphone și cu alimentare externă. Fiecare mod reduce și mai mult temperatura.

Toate aceste lucruri îmi lasă impresia că vom avea de-aface cu un smartphone performant, dar și rece, spre deosebire de alte modele testate de mine anul acesta.

Trecând mai departe, ROG Phone 6 și 6 Pro au un display de 6,78 de inci AMOLED cu o rată de refresh de 165 Hz și un touch sampling rate maxim de 720 Hz, ceea ce-l face excelent pentru gaming. Însă compania susține și că display-urile sunt calibrate și oferă o acuratețe bună a culorilor, acoperind 111% din gamutul de culoare DCI-P3.

Capacitatea bateriei este de 6000 mAh (3000x2) și telefonul se poate încărca rapid la 65 de wați, iar 19 minute de încărcare asigură 60% din baterie, iar o încărcare completă se face în 42 de minute. ROG Phone 6 și 6 Pro vor avea trei camere foto: una principală de 50 MP, ultrawide de 13 MP și una macro.

Ambele telefoane au un aspect de gaming, dar nu unul copilăros, sunt disponibile pe alb și negru, iar diferența dintre versiunea PRO și non-Pro constă în prezența unui display mic secundar de pe spatele lui Pro și doar versiunea Pro va avea 18 GB memorie RAM. În rest, lucrurile stau la fel. Altfel, telefoanele au mufă de căști de 3,5 mm, difuzoare stereo, hi-res audio și acum sunt și rezistente la stropiri, primind certificare IPX4.

Telefoanele sunt disponibile la precomandă cu două configurații (12/256 GB Black & White și 16/512 GB Black & White). ROG Phone 6 va avea un preț de pornire de 5099 de lei, iar ROG Phone 6 Pro cu 18 GB RAM și 512 GB stocare va fi disponibil la un preț de 6599 de lei începând cu luna august.