Asus ProArt StudioBook One este primul laptop din lume care dispune de placa grafică Quadro RTX 6000. Laptopul se alătură celorlalte 11 noi sisteme RTX Studio lansate la IFA, cea mai mare conferință de produse electronice. Numărul total de sisteme RTX Studio a ajuns astfel la 39.

Quadro RTX 6000 le permite creatorilor de conținut să profite de puterea unei adevărate stații de lucru fără a fi limitați de biroul personal.

Oriunde s-ar afla, creatorii de conținut pot accelera fluxurile de muncă intensive bazate pe calcul precum animațiile 3D, randarea fotorealistă, editarea în 8K, vizualizarea volumetrică și geofizică a seturilor de date, dar crearea de designuri fotorealistice în VR.

Sistemele RTX Studio care integrează NVIDIA Quadro RTX sau plăcile grafice GeForce RTX oferă caracteristici avansate precum ray tracing în timp real, inteligență artificială și accelerare video 8K RED.

Ecran laptopului este PANTONE 4K ce acoperă 100% din spectrul de culoare Adobe RGB. Diagonala este de 15,6 inchi, iar rată de refresh este de 120Hz. Procesorul ajunge până la un Intel i9, generația noua, RAM-ul până la 32 GB și spațiul de stocare până la 1 TB SSD. Placa video are o memorie virtuală de 24 GB.

Ce este interesant la acest laptop este faptul că toate aceste componente sunt în spatele display-ului, nu sub tastatură. Principalul motiv pentru care acest lucru a fost făcut este asigurarea unei răciri eficiente a acestor componente performante.

Prețul laptopului nu a fost anunțat, însă este de așteptat ca acest dispozitiv va costa peste 10.000 de dolari.