Potrivit IHS Markit livrările globale de asemenea dispozitive au crescut cu 46% în 2019. Potrivit magazinelor online de top din SUA, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, ASUS a fost numărul unu în vânzările de monitoare portabile timp de trei ani consecutivi.

Monitoarele portabile ZenScreen sunt proiectate pentru a spori productivitatea mobilă și experiențele de divertisment, iar design-ul le face ușor de configurat oriunde, potrivindu-le unei largi varietăți de scenarii de utilizare. Posesorii de laptopuri sau cei care lucrează de acasă își pot mări suprafața de lucru cu ecranul suplimentar pentru o productivitate și un confort sporit, în timp ce utilizatorii de telefoane pot utiliza zona de afișare mai mare pentru vizualizarea îmbunătățită a aplicațiilor sau a materialelor media.

ZenScreen le oferă fotografilor o viziune mai largă și mai detaliată, în timp ce editează fotografii și le permite jucătorilor de consolă să se bucure de experiențe superioare de joc, departe de casă. Toate modelele ZenScreen dispun de panouri IPS de 15,6 inchi cu rezoluție FHD.

În prezent, ASUS oferă mai multe modele de monitoare portabile ZenScreen, cu funcții diferite pentru a se potrivi cu o varietate de nevoi ale utilizatorului. Aceștia pot alege între modele cu conectivitate HDMI, suport multi-touch în 10 puncte, difuzoare încorporate, baterie încorporată, conectivitate USB-C sau alte funcții.

Noi monitoare portabile concepute pentru jocuri

ASUS a extins gama de monitoare portabile oferite pentru a include modele concepute pentru divertisment. Noul monitor portabil de jocuri ROG Strix XG17 are un ecran IPS FHD de 17,3 inchi, cu rată de refresh de 240 Hz și un timp de răspuns de 3ms - ceea ce îl face cel mai rapid monitor portabil din lume.

Acesta cântărește numai 1 Kg și are o baterie încorporată care suportă până la 3,5 ore de funcționare la 240Hz, cu o singură încărcare completă. Tehnologia cu încărcare rapidă le permite utilizatorilor să se bucure de 120 de minute de utilizare după 60 de minute de încărcare.

De asemenea, include tehnologie de sincronizare adaptivă, care funcționează între 48–240Hz, permițând un joc fluid, chiar și de la plăci video modeste. O pereche de difuzoare stereo orientate în față oferă un sunet clar.

XG17 poate fi utilizat împreună cu ROG Tripod, un stand opțional care le permite jucătorilor să regleze modelul XG17 la diferite unghiuri și înălțimi. De exemplu, jucătorii pot poziționa XG17 direct deasupra unui notebook pentru jocuri, creând efectiv un ecran extins și o altă zonă de joc. ROG Tripod permite susținerea unui XG17 și ca monitor portabil pentru console sau ca un display extins pentru jocurile pe mobil.