Berries and Spice a creat platforma foodonourtables.com pentru a găsi soluție de susținere pentru restaurantele locale pentru ca acestea să treacă peste această situație și după ce cu toții vom ieși afară și lucrurile vor reveni la normal să ne putem bucura de locurile noastre favorite.

În momentul de față restaurantele fizice sunt închise prin ordin militar, dar unele dintre ele au apelat deja la meniuri fixe pentru a livra acasă la oameni, dar presiunea este mare asupra veniturilor și viitorului lor. În lipsa unui venit constant, mulți nu vor putea să plătească angajați sau chiriile. Platforma nu este dedicată doar restaurantelor din România, ci celor din toată Europa unde a fost instituită stare de carantină.

#foodonourtables caută, pe lângă cele 10 idei propuse pe site, și soluții venite din partea comunității pentru a asigura continuitatea industriei.

Până acum, pe site sunt 10 metode care pot încuraja industria HoReCa. Imaginile pot fi descărcate și folosite ulterior în social media pentru a putea să transmiți mesajul mai departe.

Iată câteva:

  • Fă voluntariat pentru a livra mâncare cu bicicleta pentru localurile tale favorite.
  • În locul altor cadouri, cumpără vouchere la restaurantele favorite.
  • Întreabă restaurantul tău favorit dacă nu dorește să organizeze cursuri online de gătit.
  • Promovează restaurantele tale favorite în social media.

Toate soluțiile sunt disponibile și în infograficul de mai jos:


Citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: