Anterior, VC-ul londonez încheiase un fond ce dispunea de 765 de milioane de dolari, așa că acum partenerii unuia dintre cele mai cunoscute vehicule de investiții din lume, nu doar din Europa, au la dispoziție o sumă mult mai mare pe care o pot folosi pentru investiții comparativ cu cea de acum 3 ani (pentru Atomico IV).

Oficialii Atomico au declarat faptul că vor continua investițiile de tip series A, dar vor oferi și runde de finanțare series B sau C în companii pe care partenerii (Atomico are o echipă de 60 de parteneri și manageri de operațiuni) le vor considera de impact (pe care le denumesc ca ”breakout”).

Odată cu al cincilea vehicul investițional la Atomico, valoarea capitalului pe care fondul îl are sub management se ridică la 2,7 miliarde de dolari. Printre susținătorii financiari ai fondului se numără investitori instituționali, companii de asigurări, bănci, sau entități care au sprijin guvernamental, din toată lumea. Totodată, și companii private au oferit bani, prin intermediul Atomico, pentru investiții în startup-uri: Klarna, TransferWise, Spotify, Skype, Supercell.

La mijlocul lunii ianuarie 2020, Irina Haivas, un medic chirurg din Iași, a fost promovată în funcția de partener al fondului de investiții Atomico.

Irina Elena Haivas a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași în 2004, fiind șef de promoție. A studiat și în cadrul Harvard Medical School, precum și la London School of Economics. Are experiență pe segmentul de investiții, lucrând pentru o serie de instituții atât din Europa cât și din New York, fiind și în board-ul unor companii din domeniul medical.

Starea Națiunii din perspectiva tech: raportul anual Atomico

Românca s-a alătura echipei Atomico, un fond de investiții european fondat de omul din spaele Skype, spre finalul lui 2018 și a trecut deja în portofoliu o serie de investiții realizate în numele fondului, ca de exemplu în Healx, un startup din Marea Britanie care folosește inteligența artificială pentru a descoperi noi tratamente pentru boli rare.

Announcing Atomico V from Atomico on Vimeo.