Atout Capital, companie independentă de consultanță financiară, specializată în fuziuni și achiziții pentru întreprinderi mici și mijlocii, intră pe piața din România.

Cu peste 20 de ani de experiență pe piața de fuziuni și achiziții și peste 200 de tranzacții finalizate în valoare de peste 1,6 miliarde de euro, Atout Capital oferă o expunere internațională valoroasă IMM-urilor pe care le reprezintă.

Compania de consultanță face parte din Globalscope, a 7-a rețea internațională de firme de consultanță specializate în fuziuni și achiziții (M&A) din sectorul IMM-urilor și numărul 1 în Europa de Est, conform Thomson Reuters Small-Cap Financial Advisory Review.

”Atout Capital crede cu convingere în potențialul întreprinderilor românești și în rolul pe care acestea îl pot juca pe piețele externe”, menționează Mélanie Bonanno, Managing Partner Atout Capital.

”Societățile românești prezintă atuuri importante pentru a crește și a deveni referințe pe plan european și internațional, UiPath este doar un exemplu de ceea ce România poate oferi. Opțiunea de a se dezvolta prin fuziuni, cesiuni sau capital străin, care este o strategie recurentă a companiilor din Europa de Vest, ar putea oferi firmelor românești posibilitatea de a deveni actori inconturnabili”, spune Andreea Saia, responsabilă pentru dezvoltarea companiei în România.

Cu sediul în Paris, în inima financiară a capitalei franceze, Atout Capital este condus de o echipă de 4 parteneri cu o vastă experiență în tranzacții M&A și servicii financiare, experiență acumulată de-a lungul a 20 de ani de exercițiu. Ei sunt sprijiniți de către o echipa internă de analiști M&A.

Ținând cont de trendul pozitiv al pieței de M&A din România și Europa și al potențialului pieței autohtone pentru IMM-uri (2,7 miliarde de euro, cu o valoare medie a tranzacțiilor de 2,5 milioane de euro), compania Atout Capital are planuri ambițioase în ceea ce privește semnarea tranzacțiilor în curs și a tranzacțiilor viitoare. În prezent, Atout Capital este advisor M&A pentru câteva companii românești din domeniul tehnologiei.

65% din totalul tranzacțiilor încheiate de Atout Capital se referă la companii din tehnologie, transport, industrie și logistică, iar 55% dintre operațiuni sunt tranzacții de tip fuziuni și achiziții. În 2021, Atout Capital a finalizat peste 20 de tranzacții, majoritatea fuziuni și achiziții în sectorul industrial, servicii, blockchain și medical.

Anul 2022 a început cu o primă tranzacție finalizată cu success, obținerea unei runde de capital de 17 milioane euro pe bursa Euronext Growth pentru o companie franceză din domeniul tehnologiei.