„În contextul menținerii actualelor costuri pentru polițele RCA, ne așteptăm ca aproximativ 20% din totalul acestora să fie plătite în rate de utilizatorii Autodeal și, mai mult, estimăm o creștere a numărului de polițe încheiate pe 1 an, pentru care șoferii trebuie să achite o sumă mai mare, dar care pot fi accesate în rate, în detrimentul celor încheiate pe o lună sau 3 luni”, spune Sandu Băbășan, partener Autodeal.

„Parteneriatul între Autodeal și TBI Bank presupune facilitarea achiziției polițelor RCA în 4 rate fără dobândă, prin intermediul soluției <<Cumpără acum, plătește mai târziu>> oferită de TBI Bank. Soluția de finanțare este 100% online, fluxul este complet digitalizat și automatizat, iar timpul de răspuns pentru aplicația de finanțare este de până la 10 minute”, spune Mihai Cringasu, Senior Partner Success Manager la TBI Bank.

Pentru 2022, Autodeal estimează o triplare a numărului de polițe încheiate prin aplicație, la peste 5.000, în contextul în care vizează ca, la final de an, numărul de descărcări ale aplicației să depășească 300.000, față de 120.000, în prezent.

La finalul anului trecut, Autodeal a atras o investiție de 450.000 de euro, de la doi investitori, pentru dezvoltarea de noi funcționalități și integrarea de noi parteneri strategici, aplicația fiind, în prezent, evaluată la 3 milioane de euro.

De la momentul lansării aplicației Autodeal și până în prezent, compania dezvoltatoare a operat peste 10 update-uri, majoritatea vizând noi funcționalități, îmbunătățiri în zona experienței de utilizare și corectarea unor bug-uri sau procese interne care au luat în calcul sugestiile utilizatorilor.

Cât privește dezvoltările de anul acesta și adăugarea de noi servicii în portofoliu, Autodeal își propune creșterea accelerată de noi utilizatori și poziționarea pe piață ca principalul jucător pe acest segment, concomitent cu introducerea serviciilor de rezervări, de asistență rutieră, leasing, parking și, pe termen lung, realizarea unui marketplace, unde vor fi comercializate, pentru început, anvelope și accesorii auto. Autodeal se va dezvolta în continuare punând accentul pe sectorul green cars, rent a car (oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a închiria mașini direct din aplicație) și last mile mobility.

„Suntem în faza finală de testare a implementării soluțiilor de leasing auto și a programărilor în service/stații ITP. De asemenea, estimam că, până la finalul lunii aprilie, vom lansa și posibilitatea achiziționării serviciilor oferite de Autodeal prin intermediul criptomonedelor”, mai spune Sandu Băbășan, partener Autodeal.