În urma tranzacției, aprobată săptămâna aceasta de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Autonom a preluat un pachet semnificativ din acțiunile MIB, extinzând astfel oferta de servicii pe care o oferă clienților săi.

”Încă de la început, ne-am propus să punem la dispoziția clienților noștri o oferă variată de servicii de mobilitate, care să crească constant, odată cu evoluția pieței și a nevoilor celor care apelează la soluțiile companiei. Prin parteneriatul cu Millenium Insurance Broker, ducem mai departe această misiune, printr-o colaborare care, fără îndoială, ne va permite să oferim noi soluții de încredere clienților Autonom și MIB, atât celor actuali, cât și celor care vor alege în viitor serviciile noastre”, spune Dan Ștefan, cofondator Autonom, despre parteneriatul încheiat de companie cu MIB.

Millenium Insurance Broker (MIB) SA este una dintre cele mai cunoscute companii de brokeraj în asigurări din România, cu o istorie de peste 20 de ani. Compania se află pe locul 10 în topul brokerilor de asigurare și/sau reasigurare în funcție de valoarea primelor intermediate la 31.03.2019, cu o cotă de piață de 2,20%, potrivit raportului Evoluția Pieței de Asigurări în Trimestru I 2019, publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

”Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Autonom înseamnă pentru noi mai mult decât o tranzacție în urmă cărora aceștia devin unii dintre acționarii companiei noastre. Este o decizie strategică, prin care ne propunem să facem un nou pas pe piața românească de brokeraj, de data aceasta cu ajutorul experienței și expertizei uneia dintre cele mai importante companii de rent a car, pe care suntem onorați să o avem alături de noi în acest demers”, a completat Ștefan Prigoreanu, Președintele Consiliului de Administrație al Millenium Insurance Broker.

Raportul ASF pentru T1 2019 indică o creștere de 8,4% a valorii primelor intermediate de brokeri, față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentand circa 62% din volumul total al primelor brute subscrise.

Millenium Insurance Broker a înregistrat în T1 2019 o evoluție cu 26% a business-ului față de aceeași perioadă a anului trecut, perspectivele fiind de creștere și dezvoltare durabilă continuă.

Autonom are 43 de agenții în 34 de orașe din România, Ungaria și Serbia și un parc auto de peste 9.000 de autoturisme noi.