Întâlnirea va avea loc astăzi, 16 septembrie, în Basel, Elveția. Autoritățile sunt îngrijorate în legătură cu efectul pe care o astfel de monedă va avea asupra stabilității financiare. Benoît Coeuré, Banca Centrală Europeană, va prezida această întâlnire și a spus că "pragul de aprobare va fi foarte înalt" pentru ca Libra să funcționeze în UE.

El a făcut acestă afirmație după ce a participat la o întâlnire în Helsinki unde oficialii guvernamentali și-au exprimat "îngrijorările puternice" legate de Libra și de modul în care monedele digitale vor putea destabiliza sistemul financiar și submina suveranitatea guvernelor și a băncilor centrale.

Cei de la Libra spun că sunt foarte deschiși la astfel de discuții și vor să lămurească situația, să ia feedback de la reprezentanții băncilor și să-l încorporeze în design-ul criptomonedei.

Această întâlnire dintre Libra și reprezentanții băncilor centrale are loc la patru zile după ce Bruno Le Maire, ministrul de finanțe al Franței, a declarat că Franța va încerca să blocheze Libra în Uniunea Europeană.

Le Maire a enumerat mai multe probleme pe care le are cu Libra. Cea mai mare problemă ar fi faptul că Libra ar fi un risc pentru suveranitatea monetară a statelor, dar a menționat și faptul că aceasta ar putea fi folosită pentru a spăla bani și pentru a finanța terorismul.

Cu toate acestea, se pare că UE ar lua în considerare crearea unei criptomonede rivale numită EuroCoin. Surse au declarat pentru Financial Times că băncile centrale și guvernele trebuie să facă ceva pentru a face ca plățile consumatorilor să fie mai rapide și mai ieftine, iar o astfel de monedă digitală ar putea fi o soluție.