În ultimele zile, au fost aduse în atenția companiei Adecco mai multe anunțuri false de angajare, publicate pe platforme destinate anunțurilor online, care îndemnau persoanele dornice de găsirea unui loc de muncă să achite o taxă în acest sens și să transmită copii după actele de identificare prin intermediul diferitelor aplicații (WhatsApp) sau canale de Social Media (Facebook). Persoanele care au publicat astfel de anunțuri s-au folosit de identitatea Adecco cât și au încercat să se prezinte drept angajați ai companiei.

Potrivit unui comunicat, în urma acestor atenționări, reprezentanții companiei au sesizat platformele respective pentru înlăturarea acestor anunțuri cât și au început demersurile legale pentru ca astfel de tentative de fraudă să fie descurajate pe viitor.

”Menționăm că, în toate procesele de recrutare desfășurate de companie, niciun reprezentant Adecco nu percepe taxe/comisioane de la posibili candidați și nici nu solicită transmiterea de date personale prin platforme sau aplicații nesecurizate”, mai explică reprezentanții companiei.