Ascendia, una dintre cele mai importante companii de eLearning din România, va colabora cu iziBAC, o aplicație mobilă care transformă studiul pentru Bacalaureat într-o experiență multimedia, gamificată, într-un proiect menit să-i ajute pe elevi să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat.

Ascendia a câștigat un grant prin programul Orizont 2020. Grant-ul constă în 30.000 de euro și un program de mentorat dedicat dezvoltării pe o perioadă de 6 luni a proiectului, care va fi implementat și testat cu sprijinul partenerilor locali de la Impact Hub Romania.

”România are nevoie să investească în educație. Credem în parteneriate și suntem siguri că împreună cu iziBAC putem să realizăm una dintre cele mai importante platforme educaționale de bacalaureat din țară”, spune Alex Mălureanu, Co-fondator și CMO Ascendia.

Bacalaureat 2018 - platformă video pentru pregătirea elevilor

Soluția gândită de Ascendia este o platformă video educațională care ajută elevii de liceu să se pregătească pentru examenul de bacalaureat și adaugă o dimensiune importantă menită să sprijine proiectul iziBAC din România.

”Noi credem cu tărie că educația este piatra de temelie pe care o societate este construită. Prea mult timp acest domeniu vital s-a aflat la periferia interesului general; este imperativ să aducem un suflu de modernitate în metodele de învățare, să putem beneficia de avantajele tehnologiei secolului 21. Gamificarea și digitalizarea educației reprezintă cheia pentru o viziune în care studiul nu mai este o activitate la care elevul este forțat, ci pe care o face de plăcere, din curiozitate și sete de joacă și cunoaștere”, precizează Adrian Stratulat, Co-fondator și CMO iziBAC.

Grant-ul a fost câștigat în urma unui apel deschis prin intermediul platformei Social Challenges Innovation Platform, care recompensează companii creatoare de proiecte ce rezolvă probleme sociale și de mediu din Europa.

Proiectul Social Challenges Innovation Platform primește finanțare din programul Orizont 2020 pentru cercetare și inovare în cadrul Acordului de finanțare nerambursabilă numărul 734906. Programul Orizont 2020 dispune de o finanțare de 80 de miliarde de euro pe durata a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private pe care această finanțare le va atrage.

Ascendia este prima companie specializată în eLearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol de tranzacţionare ASC), cu o experienţă de peste 11 ani în crearea de conţinut digital educațional. Pe segmentul de educație digitală pentru copii este cunoscută în special pentru colecția de produse EduTeca şi portalul internațional Dacobots. La nivel de companii, Ascendia oferă propriul LMS (Coffee LMS) și cursuri eLearning bespoke.