Firma de venture capital, fondată în 1984, a depășit ținta de 3,5 miliarde de euro pe care dorea să-i strângă pentru cel de-al cincilea fond de buyout european. Numai partenerii și angajații Bain Capital ar fi pus la un loc 700 de milioane de euro, scriu cei de la Bloomberg citând surse apropiate firmei.

Totodată, diferiți investitori, de la cei privați, la cei din firme cu capital de risc, sau din imobiliare au reușit să strângă mai mult de 1.000 de miliarde de dolari, bani pe care încă nu i-au investit în vreun proiect. Se pare că dorința celor de la Bain este de a investi sume considerabile în companii – tocmai de accea fondul se axează pe partea de buyout (achiziția totală a acțiunilor unei firme) – pentru a le asigura partenerilor care au contribuit cu bani un return foarte bun.

Bain Capital are sub management peste 95 de miliarde de dolari în private equity (adică dețin acțiuni la companii private, care sunt listate pe bursă).

În urmă cu o lună, cei de la Bain au decis să achiziționeze compania italiană din domeniul chimic Italmactch Chemicals. Totodată, au ajuns la un acord și cu DSM Sinochem Pharmaceuticals (un joint venture între olandezii de la Royal DSM și chinezii de la Sinochem Group).