Cu sediul în California, fondul de investiții Scale Venture Partners a fost, din anul 2000, divizia investițională a Banck of America (funcționa sub denumirea BA Venture Partners), însă din 2007, partenerii au decis să continue investițiile fără a mai fi sub umbrela instituției financiare.

În acest moment, Scale Venture Parters are în portofoliu o serie de startup-uri SaaS (service as a software), și a realizat deja și câteva exituri. Strategia fondului de investiții cu capital de risc este de a finanța companiile cu activități în zona de automatizare.

”Unul dintre cele mai mari trenduri în tehnologie în ultimii 20 de ani a fost trecerea spre cloud”, au precizat oficialii Scale Venture Partners citați de Venture Beat. ”Nu am ajuns la capacitate maximă pe această zonă, însă segmentul de cloud software este unul plin de companii, competitiv și care se maturizează rapid. Pentru următorii 20 de ani miza va fi integrarea unor elemente de inteligență artificială în cloud software pentru ca lumea care folosește acest mediu să fie mai productivă”, au mai spus aceștia.

Totodată, fondul american va lansa și un program prin intermediul căruia startup-urile de cloud vor putea primi o evaluare privind dezvoltarea lor. Denumit Scale Studio, acest program este disponibil în varianta beta și se folosește de toate informațiile strânse din portofoliul de companii în care VC-ul a investit de-a lungul anilor, permitându-le startup-urilor să compare nivelul la care sunt cu datele pe care le aveau în acel moment al dezvoltării companiile mult mai dezvoltate.

Anunțul celor de la Scale Venture Partners vine după o serie de alte noi inițiative de sprijin financiar al startup-urilor. Index Ventures, fondul european care crește unicorni, a dat publicității faptul că a strâns 1,65 de miliarde de dolari în două noi fonduri, iar Bullpen Capital are 140 de milioane de dolari pentru investiții în startup-uri aflate în dezvoltare.