Potrivit DEX-ului, obligațiunea este o „hârtie de valoare care conferă posesorului ei calitatea de creditor și-i dă dreptul de a primi, pentru suma împrumutată, un anumit venit fix sub formă de dobândă”.

Banca Mondială a reușit să creeze prima obligațiune în blockchain în cadrul unui deal de 100 de milioane de euro cu rating A (există un rating pentru calitatea obligațiilor, AAA fiind cel mai înalt calificativ). Acesta ar urma să fie finalizat la sfârșitul lunii august, Commonwealth Bank of Australia (CBA) fiind administratorul unic.

Obligațiunile sunt preconizate pe o durată de 2 ani și ar trebui să genereze venituri de 2,251%. Contractul este văzut ca fiind un prim pas în modernizarea proceselor de vânzare a obligațiunilor prin implementarea unei automatizări mai ieftine și mai rapide.

CBA a mai declarat că obligația Băncii Mondiale reprezintă o premieră în care se va strânge capital de la investitori publici printr-o emitere legală de obligațiuni, folosind tehnologia blockchain pe tot parcursul procesului. „Este revoluționată emiterea tradițională de obligațiuni, de la un proces manual de procesare și alocare, apoi un registrator și un custode, în ceva ce ar putea avea loc online instantaneu”, a declarat James Wall, manager general al CBA, într-un interviu pentru Reuters.

Australia este considerată a fi un loc popular pentru a testa diverse progrese din piață datorită infrastructurii bine puse la punct și familiaritatea cu investitorilor străini cu dolarul australian, unul dintre cele mai tranzacționate din lume.