Potrivit unui anunț publicat pe we.trade, tranzacțiile au fost executate pe parcursul ultimelor 5 zile, între 10 companii, fiind facilitate de 4 bănci. Acestea au fost realizate folosind tehnologia blockchain.

we.trade a fost construită pe platforma de blockchain a companiei IBM și cu ajutorul tehnologiei sale HyperLabger Fabric. we.trade a fost înființată de 9 bănci: Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale și UniCredit, într-un efort de a spori eficiența tranzacțiilor financiare transfrontaliere.

Potrivit CoinDesk, Société Générale a declarat că motivul pentru care dezvoltarea rapidă a platformei we.trade se datorează faptului că se concentrează asupra tranzacțiilor între IMM-urile din Europa. „Pe măsură ce we.trade a trecut de la aplicațiile pilot la tranzacții transfrontaliere, a demonstrat puterea tehnologiei blockchain într-un cadru de companii”, a declarat Parm Sangha, de cla conducerea linie de blockchain a IBM în Europa.

În prezent, we.trade este disponibilă în 11 țări europene - Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia și Marea Britanie. Se așteaptă ca aceasta să se extindă în Europa, apoi și la nivel mondial, pe măsură ce alți partenerii bancari se alătură acțiunii.