Programul este a acțiune comună derulată de Comisia Europeană și EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) și are ca scop ajutorarea companiilor mici și mijlocii care doresc să-și protejeze proprietatea intelectuală, fie la nivel național, regional sau al UE.

Deși IMM-urile reprezintă 99% din întreprinderile din UE, numai 9% dintre ele și-au înregistrat drepturile de proprietate intelectuală.

Mai multe detalii despre programul european și acces spre formularul de înscriere regăsiți aici.

Programul este accesibil întreprinderilor din UE care corespund definiției oficiale a IMM-ului și va oferi rambursări pentru cereri de înregistrare mărci și/sau desene sau modele industriale, pentru cel mult 1.500 euro per IMM.

Subvențiile sunt acordate pe principiul primul venit, primul servit, iar prima perioadă de depunere a cererilor pentru accesarea subvenției este 11 - 31 ianuarie 2021. Există cinci intervale desemnate pentru depunere pe parcursul întregului an 2021, următoarea fereastră pentru depunerea cererilor fiind 1-31 martie (urmează 1-31 mai, 1-31 iulie și 1-30 septembrie 2021).

Pe BizTool.ro, comunitatea de specialiști în diverse domenii de business pe care o punem la dispoziția antreprenorilor din țara noastră, regăsiți consultanți juridici și avocați specializați și în dreptul proprietății intelectuale. Unul dintre ei este Claudia Jelea, avocat și consilier în domeniul mărcilor – două profesii pe care le-a dezvoltat în simbioză, pe parcursul a peste 15 ani de experiență.

A terminat Facultatea de Drept în 2007, a studiat în România și Suedia și s-a specializat la două dintre cele mai mari firme de avocatură de pe piața românească. Ulterior, în 2011, a fondat agenția de mărci IP Boutique, iar în 2012, a lansat Jlaw, un butic de avocatură nișat pe industria IT, proprietate intelectuală, media & publicitate, comerț electronic și date cu caracter personal.

Pentru consultații pe teme de proprietate intelectuală pentru business-ul vostru, pe Claudia o puteți contacta aici.