Așa că providerul de soluții de securitate Kaspersky Lab a introdus o soluție pentru utilizatorii de dispozitive Android. Denumită Battery Life, această aplicație gratuită a fost creată pentru a evita situația în care utilizatorii de telefoane rămân fără baterie în cel mai nepotrivit moment.

În multe dintre cazuri, să ai un smartphone descărcat nu este doar o experiență neplăcută, ci una potențial riscantă. De exemplu, un utilizator ar putea rămâne fără posibilitatea de comunicare prin intermediul mobilului într-o situație de urgență sau atunci când se află într-un mediu necunoscut. Battery Life este conceput pentru a rezolva această problemă.

Soluția Kaspersky Lab analizează toate aplicațiile de pe dispozitivele utilizatorului și le identifică pe acelea care consumă cea mai multă energie. Acest lucru este foarte important, tinând cont de faptul că 96% dintre aplicațiile de pe dispozitivele Android rulează în background, chiar dacă utilizatorul nu le-a lansat. Battery Life poate opri acești ”consumatori de baterie” și extinde, astfel, durata de viață a bateriei dispozitivului. De asemenea, Battery Life va afișa utilizatorului un mesaj urgent dacă vreo aplicație începe să folosească mai multă energie decât în mod normal.

O altă caracteristică utilă a Battery Life este abilitatea de a calcula timpul rămas înainte ca bateria smartphone-ului să fie descărcată complet. Această informație le oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi urgent o modalitate de a-și încărca telefonul înainte să nu-și mai poată folosi telefonul. În mod similar, în timpul alimentării, Battery Life calculează timpul rămas până când bateria este încărcată.

“Battery Life îi ajută pe oameni să rămână conectați. Desigur, este important să ne amintim și de securitatea Internetului când suntem online. De asemenea, este la fel de important să luăm în calcul protecția vieții noastre private de ochii curioși și protecția dispozitivului împotriva pierderii sau a furtului. Pentru toate aceste motive de îngrijorare, am pregătit și soluțiile potrivite”, spune Elena Kharchenko, Head of Consumer Product Management la Kaspersky Lab.

Kaspersky Battery Life ocupă doar 15 Mb și rulează pe platforma Android 4.1-6.0.1, într-un număr limitat de limbi străine. Pentru a descărca aplicația, puteți accesa acest link.