Tinerii antreprenori, cu o idee de proiect care poate aduce o schimbare în domeniul digital, se pot înscrie pentru premiile Be an Innovator. Acestea au o valoare totală de 14.000 de euro. În plus, BearingPoint va sprijini echipa câștigătoare timp de un an în realizarea proiectelor sale.

Până în data de 3 aprilie 2018, studenții de la facultățile de business și tehnologie din România, Germania, Austria, și Elveția se pot înscrie pe site-ul www.bearingpoint.com/beaninnovator cu idei de proiecte orientate spre viitor și cu efecte durabile pentru a câștiga premiul Be an Innovator.

În urma preselecției, cele mai bune proiecte vor fi prezentate pe data de 4 mai 2018, la Berlin, în fața unui juriu. Pentru a ajuta studenții și start-up-urile să pregătească prezentarea în fața juriului, BearingPoint oferă echipelor finaliste traininguri și coaching.

Concursul promovează schimbul de idei între participanți din România, Germania, Austria și Elveția și oferă posibilitatea de a transforma aceste idei în proiecte concrete.

”Edițiile precedente au arătat foarte clar cât de mult potențial de inovație și creativitate au studenții. Ne vom concentra pe digitalizare, o temă esențială în societatea și economia noastră. Astfel, studenții abordează direct provocările cu care se confruntă clienții noștri”, a spus Kiumars Hamidian, Lider regional GCR (Germania, Cehia, România) și președintele juriului Be an Innovator.

Poți afla aici mai multe informații despre procesul de înscriere la ediția din acest an concursului Be an Innovator.

Echipa care a câștigat anul trecut concursul este ”Skipper” de la Universitatea St. Gallen din Elveția. Aceasta a dezvoltat un model de afaceri care să ofere întreprinderilor mici și mijlocii mai multă transparență a prețurilor și mai multe posibilități de benchmarking în domeniul logisticii containerelor de marfă. De la câștigarea premiului, Timarian Rust și Andreas Beirholm, membrii echipei „Skipper”, se află în faza de coaching și au astfel ocazia de a-și dezvolta în continuare planul de afaceri și de a pune bazele unui startup.

Prin intermediul concursului “Be an Innovator”, BearingPoint susține studenții de la facultăți de business și tehnologie de top din România, Germania, Austria și Elveția în dezvoltarea și realizarea ideilor de proiecte digitale.

BearingPoint este o firmă independentă de consultanță în management și tehnologie. Firma îşi desfășoară activitatea în trei domenii: Consulting, Solutions și Ventures. Rețeaua globală de consultanță a BearingPoint are peste 10.000 de specialiști și deservește clienți din peste 75 de țări.