Românii care au creat aplicația de trolling Rage i-au făcut un contor de internet candidatului democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, Bernie Sanders, după ce acesta a scris pe Twitter că România are viteză mai mare la net decât Statele Unite, iar acest lucru este inacceptabil. Berniespeedtest.com a fost lansat acum câteva ore.

Bogdan Savonea, Mihai Pocorschi și jurnalistul TechCrunch, Jonathan Shieber sunt cei care au lansat aplicația Rage, pentru iPhone, prin care poți să îți strigi nemulțumirea, ca un buton extins de Dislike. Alături de ei, directorul de creație de la Publicis, Mihnea Gheorghiu, a contribuit cu mesajele pentru site.

Berniespeedtest.com e un „vitezometru“ pentru internet care măsoară cât de rapidă îți este conexiunea. După ce măsori, ți se afișează o imagine cu mesaj de la Bernie Sanders.

Screen Shot 2016-03-04 at 10.01.37

De exemplu, noi am măsurat internetul și am descoperit că e de 3,4 ori mai lent decât media din București. Am primit mesajul „Chill, it’s just like in the US“.

Bernie Sanders, invidios pe viteza de internet din România

Bernie Sanders, unul dintre democraţii din cursa pentru desemnarea candidatului stângii la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a făcut o remarcă la adresa României, acesta fiind şocat de viteza de internet din ţara noastră, comparativ cu cea din SUA.

Sanders a postat pe Twitter o serie de mesaje electorale, afirmând la un moment dat că internetul de mare viteză este un lucru extrem de important pentru Statele Unite, scrie Mediafax.

„Azi, oamenii ce locuiesc în Bucureşti, România, au acces la un internet cu o viteză mult mai mare decât majoritatea zonelor din Statele Unite. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie schimbat."

Românii au reacționat cu mesaje pe Twitter pentru Sanders, iar agenția de turism Paravion.ro chiar s-a oferit să-i dea gratis un bilet de avion către România, pentru a testa viteza noastră extraordinară.

Screen Shot 2016-03-04 at 10.05.35