La închiderea pieței, acțiunile Bittnet aveau prețul de 1,88 lei și o capitalizare bursieră de 103,838,425 lei, reprezentând astfel un prag istoric pentru grup care a reușit să-și mărească valoarea cu 1333% pe parcursul a 4 ani.

Capitalizarea bursieră (market cap sau capitalization) este valoarea de piață a tuturor acțiunilor unei companii. Aceasta se obține înmulțind acțiunile din circulație ale unei societăți cu prețul la care acestea se tranzacționează - prețul curent.

Bittnet a fost înființată în 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu și s-a axat inițial pe furnizarea de training IT, și după câțiva ani a introdus divizia de integrare IT&C. Bittnet s-a listat la Bursa de Valori București în aprilie 2015, după ce a primit o infuzie de capital de la fondul polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital.

La momentul listării pe AeRO, Bittnet avea o capitalizare de piață de 7,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere a capitalizării de piață a companiei de peste treisprezece ori pe parcursul a 4 ani.

"Călătoria accelerată în care am fost în ultimii 4 ani nu ar fi fost posibilă fără oportunitățile care ne-au fost oferite de către piața de capital din România și de către acționarii noștri, cărora le mulțumim pentru sprijinul lor constant. Împreună cu toți colegii noștri, rămânem dedicați dezvoltării în continuare a grupului Bittnet, prin stabilirea de obiective ambițioase pentru viitor", a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator al Bittnet.

Astăzi, Bittnet este un grup de companii axat pe două domenii principale de activitate: educație și tehnologie. Grupul include următoarele branduri: Bittnet Training, Equatorial, Dendrio, Elian Solutions și Academia Credis.

De la listarea sa în aprilie 2015, Bittnet a reușit să atragă aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pieței de capital - majorări de capital, emisiuni de obligațiuni, precum și prin distribuirea profiturilor acumulate sub formă de acțiuni gratuite. Din această sumă, aproximativ 6 milioane de euro au fost atrase pe parcursul a cinci emisiuni de obligațiuni corporative, care au alimentat în principal activitatea de M&A a grupului pe piața locală.

"Recunoaștem această etapă de depășire a valorii de 100 milioane lei a capitalizării noastre ca un semn de încredere în promisiunea noastră de a obține venituri în valoare de 130 milioane lei până la sfârșitul acestui an. În ultimii doi ani ne-am dedicat extinderii afacerii noastre prin activități de M&A iar pentru următorii 2 ani ne propunem consolidarea și dezvoltarea poziției noastre pe piețele locale și externe. Procesul, deși sună static, ne va ajuta să ne dublăm veniturile până la sfârșitul acestui an, ceea ce este important înainte de transferul nostru către Piața Principală a BVB", a declarat Cristian Logofătu, CFO și co-fondator al Bittnet.

În 2018, acțiunile BNET au reprezentat cele mai lichide acțiuni pe piața AeRO și au înregistrat peste 3.500 de tranzacții. Evaluarea companiei a crescut cu 55% în anul 2018.

De la începutul anului 2019, prețul acțiunilor BNET a crescut cu 66%, de la 1,13 lei (prețul de închidere din 3 ianuarie 2019) până la 1,88 lei (prețul de închidere din 16 mai 2019).

În octombrie 2018, Bittnet Group a anunțat intenția de a se transfera pe Piața Principală a Bursei de Valori București, decizie care a fost aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor din decembrie 2018. Managementul se așteaptă ca procesul oficial de transfer a Bittnet Group către Piața Principală a BVB să se finalizeze în al trimestrul 4 din 2019.

Pe 29 februarie, Bittnet pucblica rezultatele financiare preliminare pentru anul fiscal 2018. Grupul a înregistrat venituri consolidate de 53 milioane de lei, o creștere de aproximativ 21% față de rezultatele din 2018. Bittnet Group a atins un profit net de 4,88 milioane lei (5,8 milioane profit brut), o creștere de aproximativ 180% față de anul precedent.