Bittnet, o companie românească din sectorul IT, a înregistrat anul trecut o creștere cu 36% a cifrei de afaceri față de 2015, până la nivelul de 13,6 milioane de lei (circa 3 milioane de euro). Compania, care oferă cursuri IT oficiale, servicii de implementare de soluții IT bazate pe tehnologii cloud, dar și în zona de infrastructură IT clasică (routing, switching, servere, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless) a fost listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO, în 2015.

programatori industria it programare software hardware romania

Anul trecut, capitalizarea companiei a crescut de aproape trei ori, de la 7,7 până la 21,4 milioane de lei (aproximativ 4,7 milioane de euro). Veniturile din training IT au depășit 1,2 milioane euro, cu aproximativ 2.500 de studenți în 2016, confirmând poziția de lider pe această piață, așa cum se arată în raportul publicat de către companie pe site-ul BVB. Totodată, Bittnet a implementat peste 270 proiecte de integrare în 2016, față de 174 în 2015, inclusiv mai multe proiecte de migrare în cloud a infrastructurii unor companii din mediul online.

Bittnet a înregistrat în 2016 și un profit de 1.689.316 lei (circa 373.600 euro), în creștere comparativ cu profitul înregistrat în anul anterior - 742.357 lei.

Expertiza Bittnet în zona de training IT a fost consolidată în timp prin obținerea unor certificări importante, cum ar fi statutul de Cisco Learning Partner, Microsoft Silver Learning Partner, Amazon Web Services Learning Partner, sau Oracle Authrorized Education Center. Compania a pregătit peste 15.000 de cursanți de-a lungul timpului, însumând circa 50.000 de ore de training IT.

Totodată, în 2016 au fost reînnoite parteneriatele cu Microsoft, Amazon Web Services (devenind, în 2016, Amazon Web Services Consulting Partner), Citrix, APMG și Cisco (atingând, astfel, cel mai înalt nivel de parteneriat cu vendorul - Cisco Certified Gold Partner pe zona de integrare servicii).

„Considerăm că și pentru 2017 tendințele identificate în ultimii doi ani - cloud-ul, securitatea cibernetică și soluțiile integrate vor continua să fie sursa de creştere a afacerii. Intenţionăm să ne concentrăm eforturile şi resursele pentru a fi printre cei mai relevanţi parteneri de IT pe aceste arii de expertiză. Atenția noastră va continua să fie concentrată spre oferirea de servicii cu valoare adăugată sporită, cum ar fi consultanţă şi migrare către cloud, asigurarea securităţii soluţiilor informatice şi oferirea de soluţii IT în regim de «managed services»“, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet, privind planurile de viitor ale companiei.

Din datele publicate de Bittnet pe site-ul BVB, reiese faptul că în luna iulie 2016 compania a derulat prima emisiune de obligațiuni listată de o companie de IT din România, reușind să atragă aproape 1 milion euro de la 40 investitori privați.