Grupul Financiar Banca Transilvania lansează BT Mic, o companie dedicată finanțării afacerilor mici. Prin BT Mic sunt acordate finanțări antreprenorilor care au o cifră de afaceri anuală de până la 1 milion de lei (aproximativ 221.000 euro), indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare - societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociații familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activități economice.

bani investitie money startup investitori finantare

“BT Mic este o inițiativă a echipei noastre, devenită start-up al Grupului Financiar Banca Transilvania, prin care ajutăm afacerile mici să crească”, spune Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Noua entitate va oferi împrumuturi pentru firmele care au cel puțin 3 luni de activitate economică. Creditele pot avea ca destinație susținerea şi dezvoltarea activității de zi cu zi, achiziționarea de marfă, plata furnizorilor, investiții în puncte de lucru şi/sau deschiderea unora noi, achiziția de maşini/utilaje.

Totodată, clienții beneficiază de flexibilitate în ceea ce priveşte garanțiile solicitate şi de sume de până la 120.000 de lei, iar perioada de acordare a creditelor este de până la 7 ani. Împrumuturile sunt acordate rapid prin intermediul rețelei BT Mic şi a Băncii Transilvania.

“Venim cu soluții de finanțare rapide, flexibile şi pesonalizate”, afirmă Cristina Șindile, director general, BT Mic.

Odată cu lansarea acestei entități, clienții din zona de corporate sunt împărțiți în micro, IMM, clienți corporativi şi mari clienți corporativi.

Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business - Corporate, IMM şi Retail.