Această este a două emisiune de obligațiuni emisă anul acesta, valoarea totală a obligațiunilor disponibile la tranzacționare, însumând peste 24,5 milioane lei. Capitalizarea companiei la finalul zilei de tranzacționare din dată de 18 iulie 2023 era de peste 173 milioane lei.

Oferta publică de vânzare obligațiuni a fost derulată pe parcursul a 15 zile lucrătoare, în perioada 30 mai – 21 iunie 2023. Bittnet Systems a emis 50.000 de obligațiuni corporative, negarantate, neconvertibile, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei, maturitate 4 ani și scadență la dată de 26 iunie 2027. Rată dobânzii este de 10% pe an, plătibilă trimestrial. Fondurile vor fi folosite pentru asigurarea nevoilor generale de finanțare ale grupului.

„Am gândit această prima oferta publică de obligațiuni în ideea de a facilita accesul la un instrument de învestire prin care ne-am finanțat cu succes în trecut. Din 2016 și până în prezent, am derulat 7 oferte de emisiuni de obligațiuni, în RON și EUR, atrăgând aproape 50 milioane lei în capitaluri împrumutate. 6 din aceste emisiuni au fost distribuite prin intermediul plasamentelor private, către un număr restrâns de investitori conform reglementărilor. Începând cu 2023 ne-am propus să le oferim spre subscriere tuturor investitorilor interesați folosind mecanismul de oferta publică, având în vedere statutul nostru unic pe piață de capital din România: de emitent frecvent de instrumente financiare. Ne dorim să continuăm seria de emisiuni de obligațiuni în 2023, prin încă 2-3 oferte publice succesive pe care să le derulăm în condiții similare cu emisiunea pe care o listăm astăzi. Vrem să le dăm astfel șansă tuturor investitorilor interesați – indiferent de brokerul unde au contul de tranzacționare, de mărimea și structura portofoliului, ori de suma disponibilă – să subscrie acest tip de instrumente financiare” a declarat Cristian Logofatu, Co-fondator Bittnet Group.

„Listată în 2015, Bittnet a fost prima companie din sectorul IT prezența la Bursă de Valori București și unul dintre emitenții care a utilizat intens instrumentele de finanțare ale pieței de capital, în scopul dezvoltării activității sale. După o evoluție susținută pe piață AeRO, în anul 2020, Bittnet s-a transferat pe Piață Reglementată a bursei și la un an după, acțiunile companiei au fost incluse în indicii FTSE Global Micro Cap și FTSE Global Total Cap ai furnizorului internațional de indici FTSE Russell. La 3 ani de la debutul pe Piață Reglementată, compania continuă să acceseze oportunitățile oferite de mecanismele pieței de capital și listează a două emisiune de obligațiuni de anul acesta” a declarat Adrian Tănase, CEO Bursă de Valori București.

„Am asistat Bittnet în derularea ofertei publice de vânzare a acestei serii de obligațiuni și listarea lor pe segmentul principal al Bursei, iar interesul investitorilor a fost unul susținut, fapt confirmat de gradul de suprasubscriere. Obligațiunile au o maturitate de 4 ani, o rată a cuponului atractivă – 10% și vândute la valoarea nominală, în condițiile în care oferta publică a fost structurată cu un interval de preț cuprins între 96 și 104% din valoarea nominală. Succesul acestei oferte poate fi privit că un semn bun că a reapărut apetitul investitorilor pentru operațiunile de piață primară și să ne așteptăm să vedem astfel de tranzacții și listari din ce în ce mai frecvent” a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Bittnet Systems a debutat pe Piață AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București în 2015. În anul 2020 a făcut transferul pe Piață Reglementată a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei. În anul 2021, acțiunile companiei au intrat în indicii FTSE Global Micro Cap și FTSE Global Total Cap ai furnizorului internațional de indici, FTSE Russell.

Emisiunea de obligațiuni care se va tranzacționa de astăzi, 19 iulie, la Bursă de Valori București, sub simbolul bursier BNET27A este a două emisiune listată anul acesta și a treia care se tranzacționează la bursă. Primele 5 emisiune de obligațiuni au fost listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, în 2016, sub simbolul bursier BNET19, în 2017, sub simbolul bursier BNET22, în 2018, sub simbolul bursier BNET23, în timp ce în anul 2019 au intrat la tranzacționare două emisiuni de obligațiuni, BNET23A și BNET23C.

Dintre acestea, doar emisiunea de obligațiuni aflată sub simbolul bursier BNET23A mai este disponibilă la tranzacționare, celelalte fiind răscumpărate anticipat de către emitent sau ajungând la maturitate. În martie 2023, Bittnet a listat prima să emisiune de obligațiuni în euro pe Piață Reglementată, care se tranzacționează sub simbolul bursier BNET26E. Emisiunea de obligațiuni care intră la tranzacționare astăzi este a 7 emisă de companie de la listare și până în prezent.