Pe BizTool.ro, comunitatea de specialiști în diverse domenii de business pe care o punem la dispoziția antreprenorilor din țara noastră, regăsiți consultanți juridici și avocați specializați și în dreptul proprietății intelectuale.

Unul dintre ei este Claudia Jelea, avocat și consilier în domeniul mărcilor, două profesii pe care le-a dezvoltat în simbioză, pe parcursul a mai mult de un deceniu de experiență. Cu ”acte în regulă” este avocat de 13 ani și consilier autorizat în domeniul mărcilor, de 10 ani, ”dar acesta a fost doar începutul călătoriei mele profesionale”, ne povestește Claudia, precizând faptul că a ales să lucreze în aceste domenii.

BizTool.ro - Claudia Jelea, avocatul specializat în spețe de proprietate intelectuală

”Și după ce am ales, am ținut aproape specializarea în aceste domenii, cu încăpățânare. Lucru ce poate fi confirmat oricând de foștii mei șefi și colegi de la firmele de avocatură CMS și PeliFilip. Și încă am nenumărate lucruri de asimilat în domeniile în care lucrez. Iar acest lucru - din fericire - mă face să mă simt încă pasionată de cariera mea”, explică ea.

Cauți un consultant pentru afacerea ta? Intră pe BizTool.ro!

A terminat Facultatea de Drept în 2007, a studiat în România și Suedia și s-a specializat la două dintre cele mai mari firme de avocatură de pe piața românească. Ulterior, în 2011, a fondat agenția de mărci IP Boutique, iar în 2012, a lansat Jlaw, un butic de avocatură nișat pe industria IT, proprietate intelectuală, media & publicitate, comerț electronic și date cu caracter personal.

”Am ales corect acum 15 ani: m-am îndreptat spre o nișă în care noutățile legislative sunt la ordinea zilei. Pentru că apar constant noi tehnologii, diferite modele de business și noi acte normative care încearcă să țină pasul cu ele, și nevoia mea de nou este, astfel, împlinită. Lucrând preponderent cu legile din zona creativă, digitală și tehnologică, am învățat că mereu mai am câte ceva de învățat”, spune Claudia.

Pentru consultații pe teme de proprietate intelectuală pentru business-ul vostru, pe Claudia o puteți contacta aici.

Clienții Jlaw sunt, în proporție majoritară, startup-uri și companii din industriile creative, precum business-uri tech, dezvoltatori software, gaming, magazine online, creatori de produse, edituri de cărți.

”La Jlaw si la IP Boutique, ne asistăm clienții pe o multitudine de aspecte ce implică - măcar parțial – elemente de proprietate intelectuală, elemente de creație, dezvoltare software și tehnologii noi, probleme izvorâte din mediul online sau din produse și servicii digitale, inclusiv legate de date cu caracter personal (domeniu în care m-am specializat din 2007, nu în 2018 când a apărut GDPR)”, adaugă Claudia Jelea.

Ni s-a alăturat pe BizTool.ro iar utilizatorilor care o contactează prin intermediul platformei le oferă ”(cel puțin) un punct de plecare, o conversație transparentă”, așa cum spune chiar ea.

”Spun punct de plecare pentru că este posibil ca speța prezentată să nu fie din sfera serviciilor pe care le oferim noi. Ne plac specializările noastre, dar suntem corecți și ne place să recunoaștem și meritele colegilor care ne ajută în domenii conexe (pe dreptul muncii, pe brevete, pe litigii în ariile noastre de practică)”, explică Claudia.

Este convinsă că fiecare antreprenor ajunge să aibă partenerii și colaboratorii care aderă la un set comun de valori, îi încurajează să identifice și să respecte valoarea adăugată adusă de un serviciu și consultant bun și pune mare preț pe puterea comunității.

Am mai scris despre consultanți BizTool.ro și despre webinarii și informații utile comunității de business aici.

”Mai ales pentru tinerii antreprenori și foștii angajați care s-au lansat, curajoși, pe o piață dură, fără să dispună de multe resurse (în special, resurse umane). Să nu uităm că nevoia de conectare, de relaționare, este o nevoie de baza a oamenilor – este dificil să ne atingem potențialul profesional în lipsa unor interacțiuni și legături sănătoase cu alți colaboratori. Până la urmă, deși ne place să spunem că suntem self-made, onest este să recunoaștem că nu putem ajunge singuri la succes, mai avem nevoie de puțin ajutor pe drum, inclusiv prin schimbul de experiențe și idei cu ceilalți”, afirmă Claudia, adăugând și un sfat pentru antreprenori: să fie curioși să șă încerce să-și găsească locul potrivit.

”Fără curiozitate și investiție pe termen lung, rezultatele sunt efemere”, concluzionează Claudia Jelea.

BizTool.ro - marketplace-ul afacerii tale

BizTool.ro, proiect powered by start-up.ro, este marketplace-ul unde poți să găsești un specialist, ori poți deveni chiar tu specialist și să le oferi din experiența ta celor care își construiesc acum afacerea. BizTool.ro face curat în toate căutările pe care le faci pe Google după un specialist în grafică, în marketing sau avocat bun.

Butonul "Vreau să ofer consultanță!" de pe BizTool.ro deschide calea specialiștilor pentru a fi listați în cel mai scurt timp pe marketplace-ul de servicii oferit de către start-up.ro.

Am adus alături de noi pe BizTool.ro câțiva specialiști cunoscuți în domeniile lor de activitate. Alături de ei am creat un loc unde să găsiți resursele necesare pentru a vă pune pe picioare firma, dar și unde veți beneficia de puterea și cunoștințele comunității.

Cauți un consultant pentru afacerea ta? Intră pe BizTool.ro!