Cel mai nou serviciu al companiei franceze, care conectează șoferii și pasagerii care călătoresc în aceeași direcție, pe distanțe medii și lungi (aceștia împart costurile unei curse) prin intermediul unei platforme online și a aplicației pentru dispozitive mobile, va fi lansat progresiv, mai întâi pe telefoanele cu Android și doar între câteva orașe din Franța: Reims și Châlons-en-Champagne, Toulouse și Mountauban, scrie TechCrunch.

Cele patru orașe au fost alese prin prisma faptului că sunt cele mai populare rute sub 50 de kilometri pentru cei care fac naveta în fiecare zi. Costul unei curse pe platforma BlaBla Lines ar fi de aproximativ 6 euro. Potrivit reprezentanților companiei, BlaBla Lines va fi extins în întreaga țară din 2018.

În acest moment, BlaBla Car (companie lansată în 2006) are 40 de milioane de utilizatori în 22 de țări și este cea mai mare comunitate din lume de carpooling pe distanțe lungi – distanța medie a călătoriilor este de aproximativ 340 de kilometri.

Din 2015, BlaBla Car este prezent și în țara noastră. La nivel local, compania are un preț recomandat de de 0,13 lei/km, acesta fiind, per pasager (preţul maxim pe care conducătorul auto poate să-l ceară este de 0,2 lei/km). De exemplu, prețul unei curse de la București la Constanța pornește de la 25 de lei, al unei curse de la Cluj-Napoca la Brașov pornește de la 35 de lei, iar al uneia de la Timișoara la Sibiu pleacă de la 30 de lei.