Ai văzut un telefon cu un preț prea bun ca să fie adevărat? Ei, bine, s-ar putea chiar să fie așa; să aibă o motivație în spatele reducerilor. În afară de câteva reduceri excepționale de Black Friday, care se duc spre 40-50% , puține produse pot fi atât de ieftine încât să te șocheze. Uneori pur și simplu sunt vechi.

Black Friday - nu cumpăra dacă e prea ieftin

Black Friday 2019 e un moment potrivit nu să iei toate lucrurile proaste, ci să iei produse de care ai nevoie, electronice și nu numai. Mai jos vei găsi o listă de produse pe care noi nu le recomandăm din experiența noastră de până acum.

Televizoare non-smart. Știu că vei găsi televizoare la ofertă de Black Friday 2019 care vor costă 300-500 de lei. Și ți se va părea o ofertă foarte bună, că doar sunt plate, au diagonală mare. Dar suntem în 2019 și chiar ai nevoie de un televizor conectat la Internet. De ce? Pentru că dacă vrei să iei un smart TV nu trebuie să dai mai mult de 1.000 de lei dacă ai răbdare să cauți. Pentru că vrei să te uiți la Netflix, HBO Go, Amazon sau YouTube. Nu mai e un lucru doar pentru o elită, ci toată lumea vrea să vadă filme bune și să nu mai stea după programul de la TV. Caută aici televizoare smart mai bine.

Laptopuri cu procesoare vechi. Ei bine, aici e mai complicat de Black Friday pentru că sunt foarte multe modele de laptopuri disponibile cu reduceri bune la eMAG de Black Friday și la alte magazine online. Dar de cele mai multe ori oamenii se uită doar dacă procesorul este un Intel Core i3, i5 sau i7, dacă ecranul e HD sau Full HD, dar nu se uită la generația procesorului. Dacă te duci mai jos de Whiskey Lake atunci ai o problemă, pentru că laptopurile nu au autonomie la fel de bună, iar procesoarele nu sunt la fel de performante, chiar dacă se cheamă la fel. Eu aș zice chiar să te uiți doar după laptopuri cu Kaby Lake, ultima generație de procesoare Intel. Așadar, ai grijă ce laptop iei de Black Friday. Iată aici câteva laptopuri mai bune și mai noi.

Black Friday 2019 - ce să eviți să cumperi

Orice iPhone de la 7 în jos nu este o alegere bună de Black Friday. Vei vedea probabil iPhone 11 la ofertă, iPhone XS sau iPhone 8. Dar nu te duce mai jos chiar dacă pare atractiv, deoarece Apple nu oferă suport pe termen lung pentru telefoanele vechi și va trebui să alegi să rămâi cu un sistem de operare neactualizat. Sau dacă îl vei actualiza, vei întâmpina probleme de compatibilitate pe modelele mai vechi. De asemenea, multe aplicații nu mai sunt optimizate pentru telefoanele iPhone care sunt create acum 2-3-4 ani. Așadar, fii cumpătat de Black Friday și nu cumpăra iPhone-uri vechi.

BlackBerry de Black Friday. Please, don’t. Te înțeleg, și mie îmi place BlackBerry și am fost foarte aproape să-mi cumpăr unul anul acesta, doar pentru că mi se pare încă o idee bună să am un smartphone cu butoane. Dar sunt bătrân. Și realist vorbind, BlackBerry nu mai merită cumpărat deloc în momentul acesta, oricât de bună ar fi oferta. BlackBerry KeyOne și Key2 sunt cele mai interesante telefoane ale lor, au un Android cât de cât nou, dar nu le mai poți folosi așa cum trebuie anul acesta. Evită de Black Friday 2019 orice telefon BlackBerry.

Telefoane cu Andorid 8 sau inferior. Continuând în aceeași linie cu recomandarea legată de BlackBerry, atenție la telefoanele mai vechi, dar care vi se par atractive și care sunt blocate într-un sistem de operara mai bătrân. Dacă vedeți așa ceva, căutați online să vedeți dacă puteți să faceți un update după achiziție. Aveți grijă și cu telefoanele fără servicii Google.