Evenimentul de reduceri al anului, Black Friday, crește interesul românilor pentru nișe tot mai diversificate.

Dacă focusul în 2011, la lansarea conceptului în România, cădea pe electronice și electrocasnice, un studiu realizat de Bottega Verde România arată că peste 90% dintre cei care fac cumpărături de Black Friday includ pe lista de shopping produse cosmetice (îngrijire & makeup).

“Black Friday a devenit un moment perfect pentru alegerea cadourilor de sărbători, nu doar pentru a profita de cele mai mari discounturi din an. Cei mai mulți așteaptă, însă, și prețuri reduse cu peste 60% la produsele de îngrijire, lucru pe care îl întâmpinăm în fiecare an cu drag oferind discounturi de peste 80% pe bottegaverde.ro”, explică Alexandru Diaconu, antreprenor Bottega Verde România.

De 15 ori mai multe comenzi de Black Friday la Bottega Verde

Magazinul online de cosmetice naturale produse în Italia de 40 ani și prezent în România de 4 ani a înregistrat anul acesta creșteri de 25% a vânzărilor înainte de Black Friday care se va desfășura în perioada 15-17 noiembrie 2019.

“Ne așteptăm la 1,3 milioane euro cifră de afaceri în 2019, iar Black Friday și perioada sărbătorilor sunt momente foarte importante pentru bottegaverde.ro pentru că produsele au poziționarea de preț și calitate perfecte pentru a le transforma în cadouri de sezon. În weekend-ul de Black Friday înregistrăm cu un volum de comenzi de 15 ori mai mare decât într-un weekend obișnuit”, adaugă Alexandru Diaconu.

Studiul realizat de Bottega Verde în 2018 arată că printre cele mai așteptate categorii cu reduceri masive de Black Friday se numără produsele de make-up (35%), urmate de creme și loțiuni de corp (18.5%), parfumuri (18.1%) și produse care tratează sau ameliorează probleme specifice ale pielii (10.1%).

Anul acesta, gamele retailerului de cosmetice naturale aduc clienților noutăți cu ingrediente active naturale (extracte din plante, fructe dar și acizi naturali) pentru a acoperi cererea clienților pe zona de produse cu efect special dar și cea de produse cu arome puternice, concentrate pe experiența pe care o oferă la fiecare folosire. Gama de produse Mela e Spezie, lansată în luna octombrie a acestui an, va avea discounturi de până la 76%.