„Ne bucurăm să le fim alături finaliștilor din program, să putem contribui activ la dezvoltarea ideilor lor prin mentorat, consultanță, workshopuri și finanțare totală de 120.000 euro. Așteptăm cu nerăbdare și încredere să vedem impactul soluțiilor propuse asupra reducerii emisiilor de dioxid de carbon.”, a declarat Raluca Grigore, Program Manager Sustainability & Climate, Impact Hub Bucharest.

Care sunt startupurile selectate la Black Sea ClimAccelerator 2022

Descoperă startup-urile selectate în articolul de pe green.start-up.ro.

Categoria MVP

Startupurile selectate pentru a merge mai departe la categoria MVP sunt cele care au un prototip validat în piață. Acestea vor beneficia de sprijin în atragerea clienților și de consultanță de specialitate în funcție de nevoile lor punctuale și, suplimentar, fiecare startup va primi o finanțare de 20.000 euro și extra servicii din partea EIT Climate-KIC, sub forma unui acord de investiție denumit Climate-SAFE.

Categoria Growth

10 startupuri cu soluții scalabile au fost selectate de juriu și vor beneficia de sesiuni de consultanță de specialitate pe nevoile lor specifice. Activitățile dedicate acestora au un focus special pe stabilirea relațiilor cu investitorii și accesarea fondurilor de care au nevoie pentru creșterea impactului soluțiilor lor.

Dintre cele 16 startup-uri din accelerator, puteți citi poveștile ideilor inovatoare în materialele noastre, despre următorii:

  1. 3WLabel s-a născut din dorința de a reduce risipa deșeurilor textile de tip pre-consum. Când se vorbește despre sustenabilitate în modă, toată atenția se îndreaptă în prezent către reducerea risipei deșeurilor de tip post-consum (haine purtate). 3WLABEL este un brand sustenabil, cu o filosofie aparte: realizarea de ținute elegante, atemporale, minimaliste din materiale de calitate rămase nefolosite în uriașă industrie a modei. Edițiile sunt limitate și fiecare produs este numerotat.
    Povestea pe larg o puteți citi din materialul green.start-up.ro cu 3WLabel.
  2. Bluana Foods este un startup foodtech cu misiunea de a crea un produs alternativ la fructele de mare pe bază de plante, pentru sashimi de ton și somon. Făcând acest lucru, compania își propune să-i mulțumească pe gurmanzi și pe cei flexitarieni și speră să reducă presiunea asupra pescuitului excesiv al Oceanului.
    Povestea pe larg o puteți citi din materialul green.start-up.ro cu Bluana Foods.
  3. Vintello este o platformă de fashion resale pe care oricine poate vinde articole pre-loved din garderobă, iar clienții pot face shopping smart și sustenabil. Disponibilă atât pe web cât și în app, platforma oferă posibilitatea listării de articole din confortul casei, transport integrat gratuit și plată în cont pentru vânzări, iar cumpărătorii beneficiază de plată cu card sau ramburs, precum și de retur gratuit. Vintello își propune astfel construirea unei comunități de persoane interesate de sustenabilitate.
    Povestea pe larg o puteți citi din materialul green.start-up.ro cu Vintello.
  4. Rastel.io este un startup care rezolvă problema lipsei locurilor de parcare securizate pentru biciclete, prin crearea unei rețele de parcări sigure, accesibilă prin intermediul unei aplicații. Tot prin intermediul aplicatiei, companiile au șansa de a se promova către comunitățiile de bicicliști prin crearea de campanii de motivare și recompensare a acestora.
    Povestea pe larg o puteți descoperi din pitch-ul susținut pe start-up.ro.

Despre detaliile acceleratorului puteți citi materialul integral de pe green.start-up.ro.