Inițiativa este sprijinită de B-hub for Europe, un proiect susținut de Startup Europe, dedicat conectării ecosistemelor de inovare blockchain. Proiectul contribuie la dezvoltarea ecosistemului blockchain prin valorificarea excelenței tehnologice europene și sprijinirea creșterii afacerilor care integrează tehnologia blockchain în produsele și soluțiile lor.

Cum se va desfășura Blockathon-ul?

În urma unui workshop cu reprezentanți ai sectorului public, în cadrul căruia se vor analiza nevoile și problemele specifice din sector, vor fi selectate între 3 și 5 provocări pe care participanții vor lucra în timpul hackathon-ului.

În decursul a 9 zile, în perioada 13-21 februarie 2021, echipele vor lucra împreună, ghidate de mentori și experți specifici din domeniu, astfel încât până la sfârșitul săptămânii să își poată prezenta soluțiile juriului în cadrul Blockathonului.

Echipele câștigătoare vor fi invitate să se alăture unui program de incubare de 3 luni în cadrul Spherik Accelerator. În această perioadă de timp, echipele vor colabora strâns cu problem owners din sectorul public, care ar putea deveni potențiali clienți ai soluțiilor dezvoltate.

Produse testate cu clienți din sectorul public

Programul va defini o abordare personalizată pentru fiecare idee, iar echipele vor fi ghidate în timpul sesiunilor de mentorat individual. Obiectivul principal este acela de a avea cel puțin câteva MVP-uri, care să fie testate cu clienți reali din sectorul public până la sfârșitul programului.

Persoanele și echipele dornice să-și testeze abilitățile și să-și pună mintea la lucru pentru a găsi soluții pentru unele dintre cele mai presante provocări din sectorul public sunt invitate să participe în cadrul Hackathon-ului. Înscrierea și participarea sunt gratuite.

Termenul limită pentru înscriere este 11 februarie 2021. Cei care vor să se alăture hackathon-ului în calitate de mentori, parteneri sau voluntari își pot exprima interesul prin completarea acestui formular.

Fondată în 2013, Spherik a fost pionier în dezvoltarea pieței românești de inovare prin facilitarea sprijinului strategic între startup-uri și corporații / fonduri de investiții, dezvoltând parteneriate strânse cu parteneri europeni și americani. În 2018, Spherik a devenit ambasadorul Startup Europe în România.

Cluj Startups este un ONG înființat la sfârșitul anului 2012 cu misiunea de a sprijini startup-urile locale, evenimentele și comunitățile, de a crea vizibilitate asupra ecosistemului și de a facilita comunicarea între membri.

B-hub este un proiect ambițios care reunește furnizori de tehnologie blockchain, persoane publice, companii și lideri ai inovației europene către un obiectiv comun: încurajarea utilizării tehnologiei blockchain în beneficiul serviciilor publice, a companiilor și a cetățenilor europeni. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin Horizon2020.