De ce e important acest parteneriat pentru noi, aici pe start-up.ro? BMW și Daimler au anunțat un parteneriat de 1,13 miliarde de dolari, pentru a-și uni forțele în lumea mașinilor electrice, a aplicațiilor și a carsharing-ului.

Cele două companii au anunțat că vor avea cinci zone de colaborare care vor fi dezvoltate și administrate împreună, tocmai pentru a lupta cu Uber sau Taxify. Parteneriatul se numește Your Now.

Companiile germane au deja servicii de carsharing, asemănătoare cu Pony din România. BMW are DriveNow, iar Mercedes are Car2Go. De asemenea, myTaxi, compania care deține și Clever Taxi, este parte a Daimler.

Cum va funcționa parteneriatul?

BMW și Daimler vor lucra mult în zona de servicii auto. Într-o lume în care se vorbește deja despre faptul că nu vom mai deține mașini, ci le vom închiria, cei doi giganți încearcă să se mențină în prim plan.

Vor exista cinci servicii:

- Share Now

- Free Now

- Reach Now

- Park Now

- Charge Now

Share Now înseamnă divizia care va cumula Car2Go de la Daimler și DriveNow de la BMW, adică servicii prin care poți lua de pe stradă, prin intermediul unei aplicații, o mașină parcată. E un serviciu care există și în România prin Pony Car Sharing.

Free Now va cumula toate servicii de taximetrie și ridesharing deținute de cele două entități. myTaxi e un serviciu care funcționează în mai multe țări occidentale, printre care Germania, Australia, Marea Britanie, Spania sau Italia. Poți să comanzi un taxi prin intermediul acestei aplicații. Conform unui anunț pe mail făcut de myTaxi, serviciul va fi redenumit Free Now. Alte entități sunt Clever Taxi din România, Kapten e un rival pentru Uber și Taxify dezvoltat în Paris, Lyon, Cannes, Lisabona și Geneva, iar Beat e tot un serviciu rival pentru Uber din Columbia, Mexic, Peru, Chile, Grecia și Olanda.

Reach Now va cumula aplicațiile moovel și ReachNow. moovel e o aplicație prin care poți să vezi toate opțiunile de mobilitate într-un oraș, inclusiv orice tip de transport public. Serviciul se dezvoltă prin adăugarea de opțiuni de plată pentru aceste mijloace de transport. Astfel, ideea e să poți cumpăra un bilet de autobuz, tren, metrou, să poți lua un taxi sau o mașină de la Car2Go sau DriveNow direct din stradă. Reach Now e un serviciu de la BMW care combină taximetria cu ridesharing-ul. Poți să iei o mașină condusă de tine sau să chemi un șofer.

Park Now va combina toate serviciile de parcare oferite de cele două companii: Park Line, ParkMobile, ParkNow și RingGo. Serviciile acestea îți permit să găsești o parcare în orașele aglomerate cu ajutorul aplicației și să poți plăti în interior cu ajutorul cardului bancar.

Charge Now, așa cum îi spune și numele, e un serviciu de stații de încarcare pentru mașini electrice dezvoltat inițial de BMW și care va susținut de ambele entități.