Incubatorul a fost fondat în 2011 de către Bogdan Georgescu (fost CEO Colliers International și Co-Fondator Bookster) pentru a analiza și testa idei de afaceri sociale inovatoare pentru piața din România.

„În 2011 am vrut să testăm câteva idei de business-uri sociale prin care să dovedim că și în România se pot construi proiecte sustenabile. Sunt foarte bucuros că atât Teach for Romania cât și Bookster au crescut și au super succes și impact. Anul trecut, după ce m-am retras de tot de la Bookster, am decis să relansez Novel Ventures adresând insă o nevoie puțin diferită. În noul format dezvoltăm o metodă proprie de lansare și dezvoltare a unei afaceri antreprenoriale și ne axam pe proiecte non-tech” declară Bogdan Georgescu, Fondator Novel Ventures.

SOLO – Contabilul tău digital - este primul proiect care se va lansa din incubator. Startup-ul va oferi un serviciu complet digital pentru administrarea unui PFA, de la inființare, facturare, contabilitate și până la depunerea situațiilor financiare și a declarațiilor la ANAF.

“Vorbeam cu un prieten care mi-a spus ca și-a inființat PFA-ul cu un avocat, apoi a căutat câteva zile un contabil pe care il platește cu 150 de lei pe lună și și-a făcut și un abonament la Smartbill facturare. Am realizat că pe piața românească lipsește un serviciu care să rezolve cât mai simplu tot ce ține de inființarea și administrarea unui PFA. Așa s-a născut SOLO, contabilul digital dedicat exclusiv PFA-urilor (inclusiv medici, avocați, curieri, etc.) și oferit la un abonament lunar cu un preț cu 50% mai mic decât suita de servicii de care avea nevoie un PFA până acum” spune Alexandru Anghel, Co-fondator SOLO.

În luna iulie se va lansa și Zitamine – Vitamine zi de zi – primul serviciu de nutriție personalizată din România, care va include și un abonament la vitamine și suplimente naturale de cea mai bună calitate, livrate lunar acasă la un preț începând cu 4 lei pe zi.

“Am avut peste o sută de interviuri cu oameni care iau vitamine, ca să ințelegem cât mai bine piața actuală și nevoia clienților. Am aflat că oamenii s-au cam săturat să dea o groază de bani pe vitamine luate “după ureche” și preferă să ia doar vitamine și suplimente recomandate în funcție de nevoile individuale ale fiecărui organism” ne-a spus Bilyana Beșleagă, cofondator Zitamine.

Incubatorul își propune să extindă echipa și să testeze și alte idei inovatoare în viitor. Novel Ventures dorește să atragă antreprenori talentați prin susținerea lor încă din prima zi printr-o metodă de execuție bazată pe disciplină, finanțare și mentorat.