Suntem martorii unei inovații tehnologice rapide si constante, care își propune să schimbe aproape radical modul în care trăim și să înlocuiască sistemele vechi cu sisteme noi bazate pe tehnologie.

Banii sunt un sistem existent de foarte mult timp, o modalitate de a ține evidența valorii și care preiau sarcina vitală de a asigura bani ce sunt în competența unei bănci centrale a guvernelor.

Blockchain sta la baza inovării modului în care ne gândim la bani, ce reprezintă și ce valoare au.

Ar trebui ca băncile centrale să utilizeze această tehnologie și să înlocuiască cu adevărat banii vechi, sau banii sunt ceva atât de înrădăcinat în mintea colectivă încât nu pot și nu ar trebui să fie schimbați de tehnologie?

Economy vs. Central Banks - Should we shift away from paper currency and can CBDC replace government-issued money?

Aceasta va fi întrebarea primului eveniment care are loc pe data de 25 mai, ora 17. Vor fi argumente pro, argumente contra, iar speakerii sunt oameni implicați în domeniu.

Speakerii dezbaterii despre Blockchain

Ștefan Gergely este unul dintre speakerii din evenimentul de pe 25 mai. Ștefan a fondat Aurus, o companie din zona de tehnologii financiare care a dezvoltat o criptomonedă cu 100% acoperire în aur; ATA (Asociația pentru Tehnologii Avansate) și lucrează alături de alte startup-uri pe partea de Product și Growth.

Felis Crișan este cofondatorul celui mai mare procesor de plăți digitale din România - NETOPIA Payments. Înainte de a fonda NETOPIA, a fost consultant în domeniul telecomunicațiilor și al băncii la HP și IBM. El a intrat în contact cu Bitcoin în 2011 și a fost implicat activ în cryptocurrency și blockchain din 2013. El va dezbate impreuna cu Stefan controversatul topic “Economy vs Central Banks”.

Dezbaterile sunt realizate în parteneriat cu start-up.ro și le poți urmări la acest link.