Ca urmare a introducerii noii legislații, care intră în vigoare de la 1 noiembrie 2019, toate companiile de ride-hailing au obligația să obțină un aviz tehnic pentru a putea continua să-și desfășoare activitatea în România. Pe lângă Bolt, altă platformă care a primit avizul e Uber.

„Ne bucurăm să vedem că eforturile noastre de a respecta noul cadru legislativ din România au dat roade și acum am primit avizul tehnic din partea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”, a spus Mădălin Bețivoiu, Public Policy Manager Bolt România. „Acest lucru ne permite să ne concentrăm acum pe sprijinirea partenerilor noștri de afaceri (flote și companii individuale), care, la rândul lor, trebuie să treacă printr-un proces de licențiere și autorizare pentru a-și putea continua activitatea după 1 noiembrie”.

Având în vedere condițiile specifice de funcționare ale companiilor de ride-hailing, mai multe țări au introdus o legislație specială sau proceduri de licențiere pentru a reglementa atât activitatea platformelor online, cât și pe cea șoferilor care le folosesc, fie pentru microîntreprinderile proprii, fie prin intermediul firmelor de flote. În toate țările în care compania este prezentă, Bolt a luat prompt toate măsurile necesare pentru a se conforma legislației locale și a continuat să răspundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor finali.

„Experiența noastră în alte țări indică faptul că noul proces legislativ poate genera, pe termen scurt, o scădere a numărului de mașini disponibile pentru utilizatori și o îngreunare a activității șoferilor până când aceștia se vor conforma în totalitate noilor cerințe. Vom fi aici nu numai pentru a ajuta, ci și pentru a-i motiva să-și înființeze companii individuale sau să se alăture operatorilor de flote”, a completat Mădălin Bețivoiu. ”Compania a inițiat o campanie promoțională care stimulează și informează șoferii care doresc să se alăture rețelei de parteneri Bolt înainte de 1 noiembrie. Marele premiu al campaniei este o mașină Ford Focus ST-Line Business, pe blogul Bolt fiind toate detaliile”.

Toți șoferii care au îndeplinite condițiile de funcționare legală conform noului cadru legislativ care intră în vigoare de la 1 noiembrie pot intra în rețeaua de parteneri Bolt în maximum 24 de ore.