Investiția de tip seed a fost acordată de Anthemis, un investitor axat pe domeniul fintech, și Axel Springer Digital Ventures, fondul de investiții early stage fondat de publisherul Axel Springer, scrie TechCrunch.

Înainte de această rundă de investiții Proportunity mai ridicase investiții în valoare de 1,7 milioane de lire sterline, dispunând totodată de o linie de credit.

Printre investitorii anteriori se numără Global Founders Capital, Concrete VC (în spatele căruia se află Starwood Capital Group), Savills, Le Studio VC, precum și o serie de angel investors precum Matt Robinson (Nested), Chris Mairs, Nicolas Berggruen.

Proportunity, un startup fondat de cei doi români în 2016, creditează persoanele care au nevoie de un împrumut pentru a-și achiziționa prima locuință.

Platforma creată de Vadim și Ștefan folosește inteligența artificială pentru a înțelege care sunt zonele în care prețul apartamentelor are șanse de a crește, iar pe baza acestei creșteri decid dacă își oferă ajutorul sau nu.

Am povestit pe larg despre Proportunity într-un interviu pe care l-am avut cu Ștefan și Vadim în primăvara lui 2018.