Bookster, serviciul care închiriază cărți angajaților din corporații, s-ar putea extinde în Statele Unite în toamna acestui an, a anunțat Bogdan Georgescu la emisiunea Wall-Street 360 prezentată de Vlad Andriescu.

Prezent la Wall-Street 360 în săptămâna „Totul pentru IMM-uri“, Bogdan Georgescu, cel care a fondat Bookster în 2013, serviciu care a ajuns la 25.000 de abonați și 160 de companii înscrise (și o listă de așteptare de aproximativ 100 de firme) a anunțat că intenționează să se extindă în Statele Unite, după ce a avut în plan Polonia sau Turcia.

Bogdan Georgescu și Vlad Andriescu la Wall-Street 360
Bogdan Georgescu și Vlad Andriescu la Wall-Street 360

„Visul nostru e să ajungem la un milion de abonați, să atingem un milion de oameni prin cărțile noastre. Asta înseamnă să creștem dincolo de România. Am cochetat cu ideea de a ne extinde în regiune-Polonia, Turcia. Însă, recent, mi-am dat seama că trebuie să mergem în Statele Unite. O țară mare, piață uriașă, sistemul legal destul de simplu, sper că anul asta să deschidem Bookster în America“, a spus Bogdan Georgescu, în exclusivitate la Wall-Street 360.

Am cochetat cu ideea de a ne extinde în regiune-Polonia, Turcia. Însă, recent, mi-am dat seama că trebuie să mergem în Statele Unite

„Plec în aprilie să vedem coasta de Vest și Est, să avem discuții cu investitorii de acolo, să vedem cum putem deschide Bookster în toamna aceasta și acolo“, explică fondatorul bibliotecii pentru corporații.

Cu toate că e un serviciu lansat în 2013, Bookster, spune Georgescu, nu ar avea concurență în Statele Unite. „Surprinzator nu avem concurență. Am spus la început, în 2013, că e un serviciu gândit în România, că e inovator. Nu prea ne crede lumea. De câteva luni studiez piața în America și acolo focusul pe cartea electronică a fost puternic, a fost neglijată latura de carte fizică. Pare o piață care oferă multe servicii angajaților, interesată să crească, să-și crească oamenii. Discuțiile cu diverși prieteni și profesori de la universități mi-au arătat că sunt extrem de dornici să testăm Bookster și acolo“.

Urmăriți emisiunea integrală mai jos.