Din martie și până acum, în topul lecturilor apreciate de cititori au rămas, similar cu anul trecut, cele din categoriile de romance, psihologie comportamentală și mister. Cei de la Bookster au observat, însă, o creștere a interesului pentru cărțile despre sănătate, atât a corpului, cât și psihologică.

Printre titlurile populare se numără „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit” de Mihaela Bilic sau „Călătoria către sine” de Irvin D.Yalom.

Mai mult, în ultimele luni au fost împrumutate mai multe cărți pentru copii, în special cele adresate vârstelor de 10-14 ani. Printre preferatele copiilor se numără „Charlie și fabrica de ciocolată”, de Roald Dahl și seria „Harry Potter”, de J.K. Rowling.

În primele două luni de stat acasă, cititorii și-au dorit să descopere mai multe despre schimbările prin care treceau, atât la nivel personal, cât și profesional. Au fost populare lecturile despre noul Coronavirus și implicațiile sale, tranziția spre Work from Home, gestionarea anxietății sau despre activități pe care le poți face cu copilul de acasă.

Studiu Bookster: Cum abordează companiile din România întoarcerea angajaților la birou

”Observăm în același timp o creștere semnificativă a consumului online în ultimele luni. Multe persoane și-au căutat sursele de informare în online în această perioadă și Bookster a venit în întâmpinarea lor diversificând atât temele abordate, cât și tipurile de materiale din bibliotecă (am adus, printre altele, ebook-uri, podcasturi și povești audio pentru copii, pe lângă articolele și videoclipurile pe care le aveam deja, pe care cititorii Bookster le pot citi/viziona de oriunde)”, declară reprezentanții Bookster.

Bookster este prima bibliotecă publică modernă din România. De la deschiderea bibliotecii în 2013, cei 75.000 de cititori au făcut peste 3,5 milioane de împrumuturi. Aceștia au acces gratuit la peste 100.000 de cărți, articole, studii de caz și materiale video din diferite domenii, de la dezvoltare personală și profesională, la hobby-uri, beletristică și cărți de copii, accesând www.bookster.ro. Bookster oferă companiilor din România o serie de servicii care includ livrarea cărților împrumutate la sediul lor și campanii de încurajare a lecturii adresate angajaților.