”Să știi că nu ai cum să te angajezi ca programator după doar 2 zile de scris cod. În schimb te vom învăța bazele, iar la final vei avea un plan clar cu lucrurile pe care trebuie să le înveți pentru a ajunge un programator de top. Vei avea o bază solidă care te va ajuta să-ți alegi o direcție în industria IT și să lucrezi la aplicații reale”, spun fondatorii WellCode.

Am scris pe larg povestea WellCode în acest material.

Cui se adresează evenimentul?

”Am conceput evenimentul pentru cei care nu știu încă să programeze. Te poți înscrie dacă nu ai scris niciodată o linie de cod, dar poți participa și dacă știi să scrii programe simple și ți-e greu să treci la pasul următor”, afirmă organizatorii.

Bootcamp-ul va avea loc între 22 și 23 septembrie, la Cluj, iar costul acestui curs intensiv este de 59 de euro.

Pe cine vei avea profesor?

”Sunt Petru Trîmbițaș, am făcut stagii de practică la Google, Facebook, Palantir și Bosch și am început să pregătesc elevi la informatică acum 8 ani. Am organizat concursul internațional de informatică Mindcoding 4 ani la rând și am fondat Learnhouse și Wellcode. Până acum m-am concentrat mult pe pregătirea de olimpiadă pentru că îmi place mult să lucrez cu elevi care nu au deloc experiență în programare și să îi ajut să ajungă printre cei mai buni din țară”, se prezintă Petru, unul dintre fondatorii WellCode.

Decizia fondatorilor platformei, de a organiza acest crash course în programare, are la bază un motiv foarte simplu: primesc săptămânal cereri de la oameni care ar vrea să învețe programare. ”Pe mulți dintre ei nu am timp să îi ajut. Am conceput acest curs din lucrurile cele mai importante de care are nevoie un programator de succes. Începutul în programare este cel mai greu pentru că trebuie să înveți ceva total nou. E ca și când erai copil și ai învățat să vorbești”, spune Petru.

Fondatorul WellCode consideră că începutul e foarte important. ”Dacă nu înțelegi bazele cum trebuie, te vei bloca la fiecare concept nou. O foarte mare parte dintre oamenii care încep să învețe programare renunță din cauză că se blochează pe parcurs și nu mai înțeleg. Vreau să te ajut să eviți total această situație”.

Bootcamp-ul WellCode - ce înveți?

În cadrul bootcamp-ului vei învăța să scrii programe simple în C++ și să folosești principii de OOP pentru a-ți structura codul când lucrezi la aplicații mai complexe. Vei învăța cum comunică partea de aplicație pe care o folosesc utilizatorii (clientul) cu partea care rulează pe un server și care face operațiile mai complexe. Vei mai învăța să stochezi date folosind limbajul SQL și multe strategii care te vor ajuta să te pregătești eficient.

Care e formatul bootcampului?

Evenimentul are loc în 22 - 23 septembrie în Cluj-Napoca, iar locația exactă va fi anunțată curând. Programul va fi de la 10 la 17 în fiecare zi, cu o pauză de masă între 13 și 14.