Motorola One este primul smartphone cu notch produs de Motorola. Are un display 5,9 inch cu rezoluție HD+, cu format 19:9 și un ”breton” destul de pronunțat. ”Bărbia” este și ea vizibilă, dar marginile laterale sunt destul de subțiri.

Sub display se găsesc un procesor Snapdragon 625, tactat la 2Ghz, 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare. Există și un slot pentru card microSD, iar bateria este de 3.000 mAh și beneficiază de încărcare rapidă.

Camera foto frontală are 8MP, iar principala este duală, de 13+2MP, și permite fotografierea cu fundal blurat. Grație funcției Google Lens, care utilizează AI, utilizatorii pot interacționa cu lumea din jurul lor doar prin folosirea camerei. Spre exemplu, prin fotografierea unui câine care se plimbă pe stradă, Google poate identifica ce rasă este.

Corpul smartphone-ului este din sticlă, iar aspectul este modern, premium, telefonul fiind plăcut de ținut în mână.

Totuși, unul dintre aspectele care îi va bucura pe mulți la acest model este sistemul de operare. Motorola One vine cu Android One în versiunea 8.1 preinstalat, iar compania a ales să nu facă prea multe modificări la interfață, deci experiența de utilizare va fi una extrem de apropiată de cea gândită de Google.

Mai mult, reprezentanții Motorola promit că One va fi printre primele smartphone-uri care vor dispune de Android 9 Pie, iar utilizatorii se vor bucura de update-uri critice de securitate timp de trei ani.

Motorola One va costa circa 299 de euro.