Startup-ul fondat de Andrei Dănescu (CEO) și Adrian Negoiță (CTO) în 2015 produce sisteme robotice full-stack pentru spații publice. Runda de finanțare, în valoare de 2,5 milioane de dolari, a fost condusă de Kindred Capital și Capnamic Ventures, celor două fonduri de investiții alăturându-se și angel investors din Marea Britanie și Statele Unite, anunță Tech.eu.

Totodată, startup-ul BotsAndUs, fondat de cei doi ingineri români în 2015, a primit anul trecut și o finanțare pe fonduri europene prin programul Horizon 2020, alături de fondurile obținute de la VC-uri și investitorii de tip angel, precum și de finanțările anterioare ajungând la un total de 6 milioane de dolari.

Românii au creat roboți meniți să lucreze alături de angajații rețelelor de retail, în aeroporturi sau clădiri de birouri.

Noua rundă de finanțare le va oferi fondatorilor BotsAndUS posibilitatea de a accelera producția de roboți și să exporeze noi produse și servicii pe fondul cererii crescute de pe segmentul automatizării.

Foto: Tech.eu