Denumit Hadrian X, robotul australian ar putea ridica o casă în numai 2 zile, având, totodată, capacitatea de a aduce o schimbare considerabilă într-o industrie de mii de miliarde de dolari, scriu cei de la Business Insider.

O echipă de constructori pot ridica o casă de mici dimensiuni în aproximativ o lună de zile. Pentru a reduce timpul, dar și pentru a economisi bani, o companie din Australia – Fastbrick Robotics - propune automatizarea acestui proces. În esență, Hadrian X este un braț robotic care poate fi atașat unui camion sau unei macarale. Operând pe baza unui model 3D, Hadrian X are capacitatea de a tăia cărămizile și de a aplica adeziv, acestea fiind așezate, apoi, pe conturul planului casei.

În timpul testelor, Hadrian X a demonstrat că poate ridica o casă de dimensiuni mici în 2 zile.

Hadrian X poate așeza peste 1.000 de cărămizi pe oră, iar până la finalul acestui an Fastbrick plănuiește construcția integrală a primei case folosindu-se doar de acest robot (casa ar urma să aibă 3 dormitoare și 2 băi).

Totuși lucrătorii din construcții nu vor dispărea cu totul din acest proces, ei ocupându-se de finisajele casei – inclusiv de ferestre, uși, instalații electrice și sanitare. Până când va mai fi nevoie de ei pentru realizarea acestor sarcini, nu se știe încă. Deja sunt domenii în care oamenii au început să se îmbolnăvească de îngrijorare la gândul că-și vor pierde locul de muncă în detrimentul roboților.